Verbind je met ons

Economie

Manfred Weber: 'Hervormingen en verandering is voor ons gelijk aan hoop en toekomst'

DELEN:

gepubliceerd

on

Manfred WeberHoe staat het EEP - de grootste fractie van het Parlement - met betrekking tot kwesties als Oekraïne en economische hervormingen? De Facebook-fans van de Europese Commissie maakten van de gelegenheid gebruik om de leider van de groep rechtstreeks te vragen toen hij deelnam aan een chat op hun Facebook-pagina op 3 februari. Manfred Weber zei dat het belangrijkste doel van zijn fractie voor deze legislatuur het stimuleren van groei en het creëren van banen was, terwijl hij er ook bij mensen op aandrong om het nieuwe investeringspakket van de Europese Commissie voor Europa te steunen. 

Veel chatdeelnemers vroegen naar economische kwesties, waarvan Weber bevestigde dat ze erg belangrijk zijn voor de EVP: "We kijken naar de toekomst met een hervormingsagenda, en hervormingen en verandering zijn voor ons hoop en toekomst." Het Duitse EP-lid herhaalde ook zijn steun voor het investeringsplan van de Commissie: "De belangrijkste vraag is om groei en banen te creëren. Daarom zijn wij voorstander van het investeringspakket van Jean-Claude Juncker. En daarnaast zijn we ervan overtuigd dat we structurele hervormingen in de lidstaten om banen en groei te creëren."

De situatie in Oekraïne kwam ook ter sprake, waarbij mensen vroegen naar het standpunt van de EVP hierover. "We hebben een democratisch gekozen partner in Kiev, een president en een parlement", antwoordde Weber. "Ze proberen een democratische toekomst op te bouwen voor Oekraïne als partner van Europa. Ik denk dat we ze moeten helpen. Het is niet makkelijk om zo'n land te veranderen, maar ze zijn onderweg."

Weber werd ook bevraagd over verschillende online kwesties, zoals het recht om vergeten te worden en copyright op het web. Hij zei dat hij verheugd was over het besluit van het Europese Hof van Justitie om het recht om vergeten te worden te garanderen en hij benadrukte ook dat het auteursrecht op internet nog steeds moet worden gerespecteerd.

De chat was de eerste in een reeks met de leiders van de fracties van het EP.

Je kunt de volledige chattekst vinden hier. Lees meer over Weber en de prioriteiten van zijn groep hier.

Voor meer informatie:

advertentie

Chat-discussie

Manfred Weber

EPP-website

EVP op Twitter

Politieke fracties in het EP

EPTV-video: Zal ​​de EVP met een nieuwe voorzitter een nieuwe koers varen?

Nieuw investeringsplan voorgesteld door de Europese Commissie

 

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending