Verbind je met ons

België

De Commissie keurt de wijziging van de regionale staatssteunkaart 2022-2027 voor België goed

DELEN:

gepubliceerd

on

The European Commission has approved, under EU state aid rules, an amendment to Belgium’s map for granting regional aid until 31 December 2027, within the framework of the regional aid guidelines.

On 18 juli 2022heeft de Commissie de regionale-steunkaart voor België 2022-2027 goedgekeurd. Op 30 mei 2023heeft de Commissie een mededeling aangenomen over een mogelijke Tussentijdse evaluatie van de regionale-steunkaarten, rekening houdend met bijgewerkte statistieken.

In this context, the amendment to Belgium’s regional aid map approved today adds the entire Hainaut Province to the list of areas eligible for regional investment aid under the derogation of Article 107(3), point (a), of the Treaty on the Functioning of the European Union (“‘a’ areas”). The gross domestic product per capita of Hainaut Province has fallen below 75% of the EU average, which is the threshold at which a region can be considered among the most disadvantaged regions in the EU.

Het maximale steunbedrag voor grote ondernemingen in de provincie Henegouwen bedraagt ​​30% van de in aanmerking komende investeringskosten. Dit bedrag kan worden verhoogd tot 40% voor investeringen door middelgrote ondernemingen, en tot 50% voor investeringen door kleine ondernemingen, voor hun initiële investeringen met subsidiabele kosten tot € 50 miljoen.

De aangepaste kaart is van kracht van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2027.

De niet-vertrouwelijke versie van het besluit van vandaag zal beschikbaar worden gesteld onder zaaknummer SA.110069 in de staatssteun register over de Commissie concurrentie website zodra eventuele vertrouwelijkheidskwesties zijn opgelost.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending