Verbind je met ons

Europese Commissie

Meer dan 250 miljoen euro ter ondersteuning van veilige connectiviteit in de hele EU in het kader van het CEF Digital Program

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft subsidieovereenkomsten ondertekend met 37 projecten die zijn geselecteerd in het kader van de tweede reeks oproepen tot het indienen van voorstellen voor het digitale onderdeel van de Connecting Europe Facility (CEF Digital). Het totale budget van 252 miljoen euro zal worden toegewezen aan projecten voor de uitrol van 5G-infrastructuur voor lokale gemeenschappen en langs grote Europese transportcorridors, evenals voor de uitrol van onderzeese kabels, waardoor de veiligheid en veerkracht van backbone-netwerken binnen en naar de EU wordt verbeterd.

Van de ondersteunde projecten zal de EU de aanleg van zeekabels medefinancieren om voor een grotere onderlinge verbinding tussen de zeekabels te zorgen Ierland en EU-vasteland, alsook tussen de EU en haar ultraperifere gebieden in de Atlantische Oceaan. De subsidies ondersteunen ook een directe trans-Arctische verbinding tussen de EU en het Verre Oosten, zorgen voor connectiviteitsinfrastructuur met hoge capaciteit naar de digitaal onderbediende Griekse eilanden in de Middellandse Zee, en de connectiviteit met Afrika versterken. Van de gefinancierde projecten zal de EU ook steun verlenen toekomstbestendige 5G-infrastructuur langs grensoverschrijdende snelwegen, wegen, spoorwegen en binnenwateren. 5G-corridorprojecten zullen de weg daarvoor vrijmaken Verbonden en geautomatiseerde mobiliteit (CAM) en aanverwante veiligheids- en niet-veiligheidsdiensten, waardoor grensoverschrijdende dienstverleningscontinuïteit wordt gewaarborgd.

Ten slotte ondersteunen de subsidies de benutting van 5G-netwerkinfrastructuur in lokale slimme gemeenschappen in de hele EU, zoals universiteiten, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen, om de kwaliteit van diensten van algemeen belang te verbeteren.

De derde reeks oproepen tot het indienen van voorstellen onder CEF Digital staat momenteel open voor indiening tot 20 februari 2024.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending