Verbind je met ons

werk

#EU4FairWork – Commissie lanceert campagne om zwartwerk aan te pakken

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 2 maart lanceerde de Commissie de eerste Europese campagne voor aangegeven werk. Het initiatief is bedoeld om werknemers, bedrijven en beleidsmakers bewust te maken van het feit dat zwartwerk niet loont. Het berooft werknemers van sociale bescherming, het verstoort de concurrentie tussen bedrijven en het leidt tot enorme gaten in de overheidsfinanciën. A nieuwe speciale Eurobarometer illustreert de omvang van het probleem: 1 op de 10 Europeanen geeft aan het afgelopen jaar goederen of diensten te hebben gekocht die mogelijk voortkomen uit zwartwerk.

Een derde van de Europeanen kent iemand die in het zwart werkt. De Commissie zal nauw samenwerken met de Europees platform voor de aanpak van zwartwerk en Europese Arbeidsautoriteit.

Nicolas Schmit, commissaris voor Banen en Sociale Rechten, zei: “Alle werk is belangrijk. Alle werknemers verdienen hun sociale rechten. Door deze campagne vandaag te lanceren willen we dat werknemers, bedrijven en overheden samenkomen om de voordelen van aangegeven werk te erkennen. De EU voert haar inspanningen op om zwartwerk aan te pakken, de samenwerking tussen de lidstaten aan te moedigen en het bewustzijn in heel Europa te vergroten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat zwartwerk tot het verleden behoort.”

Het persbericht is beschikbaar hier

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending