Verbind je met ons

EU

#ENISA – Europese Cyber ​​Security-maand begint

DELEN:

gepubliceerd

on

Oktober markeert de aftrap van de gecoördineerde door het Agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging (ENISA), de Europese Commissie en ondersteund door de lidstaten. 

Deze campagne zal zich richten op het vergroten van het bewustzijn over cyberbeveiliging bij burgers in heel Europa.

De campagne van 2019 richt zich op verschillende thema's die ingaan op de behoefte aan gedragsverandering en mogelijkheden identificeren om gebruikers te helpen de risico's van nieuwe technologieën te herkennen.

Het eerste thema omvat de basis 'Cyberhygiëne', die de hygiënemetafoor gebruikt om te informeren over goede gewoonten op het gebied van cyberbeveiliging die deel uitmaken van ieders dagelijkse routine.

Het hebben van gezonde cyberveiligheidspraktijken kan gebruikers meer vertrouwen geven in het gebruik van hun apparaten, of het nu een computer, een smartphone, een draagbaar apparaat of een ander gadget is dat met internet is verbonden.

De belangrijkste boodschap om mee naar huis te nemen, geeft aan dat cyberhygiëne een gewoonte is die je van jongs af aan aanleert en een dagelijkse routine voor het leven blijft.

Het tweede thema concentreert zich op 'Opkomende technologie' en erkent hoe belangrijk het is om u en uw nieuwe technische gadgets en apparaten veilig te houden.

advertentie

Technologie ontwikkelt zich snel en het is belangrijk om de beveiligings- en privacyinstellingen voor uw nieuwe aankopen in twijfel te trekken.

 Voor dit thema worden burgers rondgeleid over onderwerpen waar ze op moeten letten als het gaat om nieuwe technologie.

Digital Economy and Society Commissioner Mariya Gabriel said: “Today (1 October) we launch European Cybersecurity Month 2019, we are boosting awareness around online safety and the cybersecurity skills needed for the future. If we want to complete the Digital Single Market, it is essential we ensure EU citizens, particularly young people have the knowledge and skills to protect themselves online. It is our shared responsibility for all citizens to become responsible users of emerging technologies.”

Udo Helmbrecht, uitvoerend directeur van ENISA, zei: “Cyberdreigingen evolueren in hoog tempo en menselijk gedrag kan een fundamentele rol spelen in hoe we cyberveilig blijven. Ervoor zorgen dat alle burgers zich bewust zijn van onlinerisico's en over de instrumenten beschikken om weerbaarder en zelfverzekerder gebruikers te worden, is een belangrijk doel van de Europese cyberbeveiligingsmaand.

“This October, we urge everyone to stay alert with new technology and establish strong cyber hygiene habits.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending