Verbind je met ons

Kunst

Op #East massa bidden Parijzenaars om snelle restauratie van # Notre-Dame

DELEN:

gepubliceerd

on

Omdat er geen kathedraal was om naar toe te gaan, verzamelden honderden Parijzenaars zich voor de mis op Paaszondag (21 april) in de kleinere katholieke kerk Saint-Eustache op de rechteroever van de stad, en baden voor het snelle herstel van de Notre-Dame na de verwoestende brand. schrijven Michaela Cabrera en Noémie Olive.

De aartsbisschop van Parijs, Michel Aupetit, begon de dienst door een parallel te trekken tussen de geplande reconstructie van de kathedraal Notre-Dame de Paris en de opstanding van Jezus uit de dood, die elk jaar door christenen met Pasen wordt gevierd.

"We zullen weer opstaan ​​en onze kathedraal zal weer opstaan", zei hij tegen de gemeente, waaronder de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, en het hoofd van de Parijse brandweer, generaal Jean-Claude Gallet.

De mis zou oorspronkelijk worden gehouden in de Notre-Dame, waarvan de torenspits was verwoest en het dak was gestript door de brand (15 april), terwijl reddingswerkers hun leven op het spel zetten om de rest van de eeuwenoude kathedraal en haar onschatbare artefacten te redden .

 

Halverwege de mis ontving Gallet een minuut lang applaus van de gemeente als eerbetoon aan de 400 brandweerlieden die de brand hadden geblust, waarna hij een bijbel overhandigde die de brand overleefde.

"We willen ons herenigen met de gelovigen, samen bidden, in de hoop dat de Notre-Dame van Parijs zo snel mogelijk nieuw leven wordt ingeblazen", zei Annie le Bourvellec, een liefdadigheidswerker, terwijl honderden gelovigen in de rij stonden voor Saint-Eustache, een van de grootste kerken van Parijs, voor de mis.

advertentie

Kimon Yiasemiees, een deskundige op het gebied van bouwgeschillen uit Washington DC, drukte een soortgelijk gevoel uit.

"Het is een tragedie, maar bij elke tragedie moet je zoeken naar hoop op vernieuwing", zei hij. "En het laat me gewoon zien dat niet alleen de Fransen, maar mensen over de hele wereld echt op de hoogte zijn van de Notre-Dame en Parijs."

 

President Emmanuel Macron beloofde vorige week dat Frankrijk de kathedraal in vijf jaar zou herbouwen en dat het Franse volk zou samenwerken om hun nationale symbool te herstellen.

De vernietiging van een van de meest geliefde en bezochte monumenten van Frankrijk veroorzaakte een golf van verdriet en een stormloop van rijke families en bedrijven om ongeveer € 1 miljard ($ 1.1 miljard) toe te zeggen voor de wederopbouw.

($ 1 = € 0.8891)

Deel dit artikel:

Trending