Verbind je met ons

Brexit

De voormalige EU-ambassadeur van Groot-Brittannië waarschuwt voor de #Brexit-crisis

DELEN:

gepubliceerd

on

De voormalige ambassadeur van Groot-Brittannië bij de Europese Unie heeft gewaarschuwd dat er een groter risico bestaat op een Brexit-crisis dan de financiële markten momenteel inprijzen. The Guardian gemeld, schrijft Guy Faulconbridge.

The United Kingdom is due to leave the European Union on 29 March 2019, yet little is clear – there is, so far, no full exit deal, rivals to Prime Minister Theresa May are circling and some lawmakers are pushing for a rerun of the 2016 referendum.
Ivan Rogers (rechts afgebeeld, naast voormalig premier David Cameron), die van 2013 tot 2017 EU-ambassadeur was, waarschuwde in een toespraak in Dublin dat onderhandelaars aan beide kanten het risico liepen “slaapwandelend in een grote crisis” te belanden die de relaties voor een generatie zou kunnen vergiftigen.

“Er is nu, naar mijn mening, een groter risico dan de markten momenteel inschatten van een wanordelijke mislukking van de Brexit-onderhandelingen, en van ons slaapwandelen in een grote crisis.” de Guardian citeerde Rogers zoals hij zei.

“Niet omdat een van beide onderhandelingsteams er actief naar op zoek is, maar juist omdat beide partijen elkaars echte prikkels en politieke beperkingen verkeerd interpreteren en geen enkele landingszone kunnen vinden voor een deal, hoe voorlopig ook.”

Rogers bekritiseerde wat hij noemde als het waandenkbeeld van sommige Britse eurosceptici en zei dat ze wisten dat een echte no-deal Brexit “verschillende sleutelsectoren van de economie tot stilstand zou brengen”, The Guardian gerapporteerd.

Met nog iets minder dan zeven maanden te gaan voordat Groot-Brittannië de EU zal verlaten, blijven het land, zijn politici en bedrijfsleiders diep verdeeld over de Brexit.

Uit recente opiniepeilingen blijkt dat kiezers vinden dat May het proces slecht aanpakt en dat er mogelijk een lichte beweging is in de richting van steun voor een verblijf in de EU.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending