Verbind je met ons

Conflicten

Israël zet IJzeren Koepel over Ashkelon regio na de lancering van raketten uit Gaza

DELEN:

gepubliceerd

on

Ijzeren koepelDe Israel Defense Forces (IDF) hebben het Iron Dome-raketafweersysteem in Ashdod, Beersheba en Sderot ingezet nadat twee vanuit Gaza gelanceerde raketten begin donderdag (26 december) in de buurt van Ashkelon waren geland.

Bewoners hoorden explosies toen de projectielen in open gebieden vielen, zonder verwondingen of schade aan te richten. De IDF bleef zeer alert langs de grens met Gaza in het geval van een escalatie na een dodelijke grensoverschrijdende schietpartij op een Israëlische burger. Als reactie hierop richtten vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht (IAF) zich op de terreurinfrastructuur in de Gazastrook. Een wapenfabriek was het doelwit in de centrale Gazastrook en een wapenopslagfaciliteit was het doelwit in de noordelijke Gazastrook. Minister van Defensie Moshe Yaalon zei dat Israël "geen druppeltje terrorisme uit Gaza, waar Hamas soeverein is, en we beschouwen het als verantwoordelijk voor alle provocaties tegen onze burgers en soldaten" niet zou tolereren. We zullen niet toestaan ​​dat het leven in het zuiden wordt ontwricht, en we zullen resoluut reageren tegen elke aantasting van onze soevereiniteit.”

“In de afgelopen jaren begrepen onze vijanden dat de militaire macht van Israël, die ook hier tot uiting komt, hen niet in staat zal stellen hun ambities om ons van de kaart te vegen te realiseren”, voegde hij eraan toe. "Daarom wendden ze zich tot raketten en raketten, terrorisme en deligitimisering, en nu proberen ze kernwapens te ontwikkelen om Israël, het Midden-Oosten en de hele wereld te bedreigen."

De IDF kondigde aan dat een inwoner van de Gazastrook bezig was met het plannen van een sluipschutteraanval op IDF-soldaten, toen hij gewond raakte en Israël binnenkwam met een humanitaire vergunning voor medische zorg in Ramallah.

Eerder deze maand arresteerde de ISA (Israel Security Agency of Shin Bet Security Service), met de hulp van de Israëlische politie, de terroristische agent van de Al-Aqsa Martelarenbrigades van de Gazastrook, die de afgelopen jaren betrokken was bij terroristische activiteiten tegen burgers. en soldaten van de Israel Defense Forces, inclusief het plannen van een sluipschutteraanval.

advertentie

Mohammad Tzaber Mohammed Abu Amsha, een 32-jarige inwoner van Beit Hanun, gaf toe dat hij aan het trainen was om een ​​sluipschutter te worden in een aanval gericht op IDF-soldaten langs het grenshek van de Gazastrook. Om verschillende manieren te onderzoeken om de terreuraanslag uit te voeren, zei hij dat hij informatie had verzameld over IDF-patrouillebewegingen in verschillende gebieden, en informatie over hun schietoefeningen.

Tijdens het plannen van de aanval zei Abu Amsha dat hij een oogaandoening ervoer die zijn scherpschuttervermogen aantastte. Daarom verzocht hij Israël binnen te komen met een humanitaire vergunning om medische behandeling te krijgen in een ziekenhuis in Ramallah. De aanval werd uitgesteld tot zijn terugkeer naar Gaza zodra zijn gezichtsvermogen zou worden hersteld.

"Israël staat maandelijks de toegang toe van duizenden inwoners van Gaza voor humanitaire en medische doeleinden", zei IDF-woordvoerder luitenant-kolonel Peter Lerner. "Dit geval van misbruik van een vergunning voor terroristische bedoelingen is weerzinwekkend en vormt een schending die de toegang tot medische hulp waar Israël, Judea en Samaria zo veel Palestijnen van genieten, in gevaar brengt."

Abu Amsha wordt vandaag in de Beer Sheva District Court aangeklaagd op drie punten: poging tot moord, contact met een externe agent en betrokkenheid bij een misdrijf (moord).

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending