Verbind je met ons

Klimaatverandering

Britten geven meer om kosten dan om hun ecologische voetafdruk, vindt Tootbus-onderzoek

DELEN:

gepubliceerd

on

Volgens VN-functionarissen wordt de eerste week van juli naar verwachting de warmste ooit gemeten, aangezien de klimaatverandering de wereld blijft opwarmen.

Aan het einde van de London Climate Action Week maakten bedrijfsleiders en beleidsmakers duidelijk dat er nu ambitieuze actie moet worden ondernomen om ervoor te zorgen dat we onze doelstelling halen om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 terug te dringen tot netto nul.

De laatste tijd is er geen tekort aan op duurzaamheid gerichte initiatieven in de transportsector om de uitstoot en de wereldwijde temperaturen te verminderen. Van een toezegging van £ 200 miljoen voor bijna 1000 nieuwe elektrische en waterstofbussen tot de verwijdering van alle dieseltreinen tegen 2040, het lijkt erop dat Groot-Brittannië het voortouw neemt bij het aanpakken van de klimaatcrisis.

Maar recent onderzoek toont aan dat andere landen het er niet mee eens zijn – Londen wordt gerangschikt als een van de minst duurzame steden van Europa.

Nieuw onderzoek van Tootbus, een sightseeingbedrijf voor schone energie, toont aan dat Europese toeristen Londen slecht beoordelen als een duurzame stad – met slechts 2% van de Franse respondenten en 4% van de Belgische respondenten die bovenaan staan.

Hoewel Londen voorspelbaar werd overtroffen door Europa's meest duurzame steden, waaronder Oslo, Kopenhagen en Stockholm, toont de studie ook aan dat Londen onder minder groene steden scoort, waaronder Parijs, Praag en Berlijn.

En terwijl toeristen streven naar een evenwicht tussen betaalbaarheid en milieubewustzijn te midden van de crisis van de kosten van levensonderhoud, is het duidelijk dat duurzaamheid ook op de achtergrond is gekomen voor alledaagse Britten die naar het buitenland reizen.

advertentie

In het onderzoek geven Britten toe dat ze bij het boeken van een reis meer geven om het verbeteren van hun prijs-kwaliteitverhouding dan om hun ecologische voetafdruk. Aangezien de respondenten hun bezorgdheid uitten over de waargenomen kosten van duurzamer reizen, beschouwde de meerderheid de prijs als de doorslaggevende factor bij het kiezen van hun reisaanbieder.  

Arnaud Masson, SVP of Sightseeing at RATP Dev, commented on the findings, stating, “There is still a challenge to prioritize sustainable travel habits on travelers’ agendas. It is the responsibility of tourism operators, along with stakeholders and policymakers, to lead the way for the benefit of both themselves and the planet. Tootbus has already taken significant strides by investing heavily in our sustainable fleet across all the countries where we operate.”

De bevindingen laten de cruciale rol zien die touroperators moeten spelen bij het promoten van duurzame reisopties - wat suggereert dat er dringend behoefte is aan meer bewustzijn, financiële prikkels en officiële regelgeving om belanghebbenden aan te moedigen duurzame praktijken toe te passen.  

Aangezien Europese toeristen authenticiteit en betaalbaarheid zoeken in duurzame stedentrips, is het absoluut noodzakelijk dat zowel reisaanbieders als toeristen werken aan het versnellen van klimaatactie. En in de aanloop naar de Global Stocktake op COP28 over slechts een paar maanden, wordt de urgentie om dit te doen steeds groter.

RATP Dev en haar dochteronderneming Tootbus – die de Glasgow Declaration heeft ondertekend die tijdens COP26 is opgesteld – pionieren met een duurzame benadering van toerisme en milieuvriendelijk reizen, en beweren dat ze zich inzetten om de verschuiving naar milieubewuste reiservaringen te stimuleren, en ervoor te zorgen dat het verkennen van nieuwe bestemmingen zowel toegankelijk als milieuvriendelijk kan zijn.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending