Verbind je met ons

Economie

Fransen hebben somberste economische vooruitzichten

DELEN:

gepubliceerd

on

frans-somberUit een nieuwe opiniepeiling blijkt dat de Fransen de slechtste economische vooruitzichten hebben, maar zijn het meest voorstander van een Europese vermogensbelasting om de kosten van toekomstige reddingsoperaties te dekken, aangezien uit een gelekte interne briefing blijkt dat de Duitse regering zich grote zorgen maakt over de Franse economie, een nieuwe pan- Uit de Europese YouGov-peiling blijkt dat de Fransen het meest pessimistisch zijn over de economische situatie van hun huishouden en die van hun land.

Een interne beoordeling van het Duitse ministerie van Economische Zaken wijst uit dat Frankrijk de "op een na laagste jaarlijkse arbeidstijd" in de EU heeft, terwijl de "belastingdruk en sociale lasten" de hoogste zijn. Ondertussen noemt de briefing de economische hervormingsplannen van de Franse president Franois Hollande "meanderend".

Volgens de EuroTrack-peiling van YouGov, die de publieke opinie in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen volgt, verwacht 60% van de mensen in Frankrijk dat de financiële situatie van hun huishouden de komende 12 maanden zal verslechteren. Dit is bijna het dubbele van het percentage (32%) van de mensen in Duitsland die verwachten dat hun financiële situatie zal verslechteren.

Op de vraag hoe de financiële situatie van hun huishouden in de afgelopen 12 maanden is veranderd, zijn de Fransen opnieuw verreweg het meest negatief: 65% zegt dat het erger is geworden, vergeleken met 53% van de Britten en slechts 34% van de Duitsers die hetzelfde zeggen.
Wat betreft de publieke opinie over de algemene economische vooruitzichten van het land, en bijna driekwart (74%) van het Franse publiek zegt dat de economie van Frankrijk de afgelopen 12 maanden is verslechterd, vergeleken met 55% van de Britten en slechts 37% van de Duitsers die zeggen hetzelfde.
Vooruitkijkend zegt meer dan tweederde (67%) van de mensen in Frankrijk dat ze verwachten dat de economie van het land de komende 12 maanden zal verslechteren, vergeleken met 40% van de Britten en 38% van de Duitsers die hetzelfde geloven over de economische vooruitzichten.

Uit de YouGov EuroTrack-peiling blijkt ook dat de Fransen het meest voorstander zijn van Duitse plannen voor een speciale 'vermogensbelasting' - gericht op activa van vermogende individuen - om toekomstige reddingsoperaties van onrustige economieën in de eurozone te financieren.
Gevraagd of ze een vermogensbelasting willen steunen of tegengaan die wordt ingevoerd voor de rijkste mensen in de landen die een reddingsoperatie nodig hebben, en 67% van de Fransen is vóór, vergeleken met 53% van de Duitsers en slechts 39% van de Britten.

De Fransen zijn zelfs nog meer voorstander van een vermogensbelasting die in ALLE landen van de eurozone wordt ingevoerd, met 74% vóór, vergeleken met 56% van de Duitsers en 35% van de Britten.

In een reactie op de peiling zei Joe Twyman, directeur politiek en sociaal onderzoek van YouGov: “Hoewel dit gelekte briefingsdocument ongetwijfeld de betrekkingen tussen Frankrijk en Duitsland onder druk zal zetten, zoals we uit deze peiling kunnen zien, gaat de kloof tussen deze twee landen veel dieper. dan interne politiek. Het is duidelijker dan ooit dat Duitsland de belangrijkste economische motor van de eurozone is, terwijl de mensen in Frankrijk lijken te erkennen dat hun eigen economie in moeilijkheden verkeert. Het feit dat de Fransen het meest voorstander zijn van een pan-Europese vermogensbelasting, kan erop wijzen dat de economische ellende van Frankrijk de Duitse plannen eerder zal helpen dan belemmeren. "

advertentie

 

Anna van Densky

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending