Verbind je met ons

Moldavië

Shor-partij: arrestaties en strafrechtelijke acties tegen oppositie

DELEN:

gepubliceerd

on

In Moldavië gaat het debat over burgerrechten, individuele vrijheden en de rechtsstaat in het land verder, aangezien de oppositiekrachten, waaronder de Communistische Partij, de afgelopen weken hun grote bezorgdheid hebben geuit over de autoritaire drift die de Moldavische regering in op politiek, institutioneel en gerechtelijk niveau.

De zogenaamde justitiële hervorming, die leidde tot de afzetting van de procureur-generaal, werd uitgevoerd met ernstige procedurele tekortkomingen en regels die over het algemeen niet in overeenstemming zijn met de internationale normen, tot het punt dat de Commissie van Venetië van de Raad van Europa een negatief advies uit over de door de regering aangebrachte veranderingen en formuleerde een reeks aanbevelingen die door de parlementaire meerderheid van Chisinau werden genegeerd.

Een ander element dat de vermeende misbruiken bevestigt, is de nota van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, waarin Moldavië wordt aanbevolen zijn beslissingen over het ontslag van de procureur-generaal te herzien, met de suggestie dat, zo niet, hij zijn zaak voor het EHRM zal winnen.

De voorzitter van de Shor-partij, Ilan Shor, hoofd van de derde politieke macht in het land en in het parlement, zei: “dat de arrestatie van de vice-president van de Shor-partij, mevrouw Marina Tauber, niet alleen een criminele en politiek gediscrimineerde actie, maar is ook een georganiseerde en geordende arrestatie.

De rechtbank staat onder toezicht van en wordt rechtstreeks geïnstrueerd door Maia Sandu, president van de Republiek Moldavië. Een land en een president die van plan is toe te treden tot de Europese Unie en de regels van het Europese recht toe te passen en te volgen, handelt als een echte dictator van het Oosten.

Marina Tauber is een van de meest fundamentele en onmisbare leden van de partij, die vecht voor het welzijn en de vrijheid van zijn landgenoten en zijn land. De vervolging ervan druist in tegen elke regel van mensenrechten en democratische beginselen van ons thuisland en in de Europese Unie.

Het lijkt niets meer dan een daad van persoonlijke wraak van iemand die geen leiderschap heeft in het land”, besluit de secretaris van de Moldavische Partij.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending