Verbind je met ons

Sigaretten

Commissie voert strijd tegen #IllicitTobaccoTrade op

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft een actieplan aangenomen om de Europese Unie in staat te stellen de illegale tabakshandel te blijven bestrijden, een fenomeen dat haar en haar lidstaten elk jaar ongeveer 10 miljard euro aan overheidsinkomsten ontneemt.

Het actieplan schetst concrete stappen om zowel het aanbod van als de vraag naar illegale tabaksproducten aan te pakken. Commissaris Günther H. Oettinger, verheugd over de goedkeuring van het plan, begroting en personeelszaken, zei: "De bestrijding van de wereldwijde illegale tabakshandel is een prioriteit voor de Europese Unie. We moeten allemaal onze krachten bundelen om smokkelaars een halt toe te roepen en ik ben blij dat we vandaag andere manieren om dit te bereiken. Ik roep alle EU-lidstaten op om zich bij ons aan te sluiten bij deze inspanning. Het ondertekenen van het VN-protocol is een belangrijke stap in deze richting."

Het nieuwe actieplan bouwt voort op de EU-strategie van 2013 ter bestrijding van de illegale tabakshandel. Met de recente inwerkingtreding van het Kaderverdrag inzake tabaksontmoediging (FCTC) van de Wereldgezondheidsorganisatie en de uitrol van het nieuwe EU-traceerbaarheidssysteem, vereist krachtens het protocol, stelt het actieplan van vandaag verdere initiatieven voor om de effectieve strijd tegen illegale tabaksproducten. Ze omvatten acties om het potentieel van het FCTC-protocol als mondiaal instrument volledig te benutten, om de belangrijkste bron- en handelslanden erbij te betrekken, waardoor het aanbod aan de EU-grenzen wordt beperkt, en om consumenten bewust te maken.

Meer informatie is online beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending