Verbind je met ons

Luchtvaart strategie voor Europa

Rechter verwerpt het uitbreidingsplan #HeathrowAirport van de Britse regering

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Britse plan om Heathrow Airport uit te breiden is door een rechter in hoger beroep verworpen op grond van de klimaatverandering, wat betekent dat de regering terug moet naar de tekentafel en het beleid moet wijzigen, schrijft Alistair Smout.

De rechter zei donderdag dat de regering geen toestemming had gevraagd om in beroep te gaan tegen de uitspraak in het Hooggerechtshof, wat betekent dat het nu het beleid kon herwerken of ervoor kon kiezen het project te schrappen.

Het plan om een ​​derde landingsbaan op Heathrow te bouwen, werd in 2018 goedgekeurd door de regering, maar sindsdien is de administratie veranderd en de huidige premier Boris Johnson is historisch tegen de uitbreiding van de luchthaven geweest.

De uitspraak van donderdag was een overwinning voor de milieuactivisten en lokale autoriteiten die zich verzetten tegen uitbreiding op de drukste luchthaven van Europa en Groot-Brittannië.

De rechter zei dat het beleid van de regering onwettig was omdat het geen rekening hield met de verplichtingen op het gebied van klimaatverandering die het was aangegaan toen het de Overeenkomst van Parijs ondertekende.

“De overheid had bij het publiceren van de ANPS (Nationale beleidsverklaring luchthavens) geen rekening gehouden met haar eigen vaste beleidsverplichtingen inzake klimaatverandering in het kader van de Overeenkomst van Parijs. Dat is naar onze mening juridisch fataal voor de ANPS in zijn huidige vorm ', aldus het arrest.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending