Verbind je met ons

EU

Eindakkoord bereikt over versterking van de steun voor #EUReforms in de lidstaten

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie verwelkomt de ondertekening tussen het Europees Parlement en de Raad, waarmee een overeenkomst wordt bezegeld over het verhogen van de begroting van de Europese Unie Steunprogramma voor structurele hervormingen. Het zal de EU in staat stellen te reageren op de hoger dan verwachte vraag van de lidstaten en gerichte steun mogelijk maken voor lidstaten die de euro willen invoeren.

De handtekening komt op een moment dat de Commissie Structurele hervormingen ondersteuning Service bereikt een belangrijke mijlpaal – drie jaar sinds de oprichting ervan. Gedurende deze periode heeft de dienst met succes steun verleend, via het Steunprogramma voor structurele hervormingen en andere bronnen, voor bijna 500 hervormingsprojecten in 25 EU-lidstaten.

Vicevoorzitter Valdis Dombrovskis, vicevoorzitter van de Euro en de Sociale Dialoog, Financiële Stabiliteit, Financiële Diensten en Kapitaalmarktenunie, zei: “Ons economisch lot is verbonden door de interne markt en de euro. Hervormingen zijn daarom een ​​zaak van gemeenschappelijk belang geworden. EU-steun voor hervormingen in de eurozone De lidstaten zijn effectief gebleken – in de eerste drie jaar sinds de oprichting van onze Ondersteuningsdienst voor structurele hervormingen zijn we betrokken geweest bij bijna 500 hervormingsprojecten in 25 lidstaten. Dit definitieve akkoord over de versterking van het Steunprogramma voor structurele hervormingen is een belangrijke stap om ons in staat te stellen onze steun op te voeren en de Europese economieën verder te helpen moderniseren en hun concurrentievermogen, groeipotentieel en vermogen om zich aan te passen aan veranderende tijden te vergroten."

Het voorstel om het steunprogramma voor structurele hervormingen te versterken maakt deel uit van dat van de Europese Commissie pakket voorstellen van 6 december 2017 om de Europese economische en monetaire unie te verdiepen. De Steunprogramma voor structurele hervormingen is in mei 2017 in werking getreden met een budget van 142.8 miljoen euro voor de jaren 2017-2020. Het programma is op hun verzoek beschikbaar voor alle EU-lidstaten en biedt expertise op maat over de praktische aspecten van hervormingen. Met het akkoord van vandaag zal de begroting tot 222.8 stijgen tot 2020 miljoen euro en ook gerichte steun bieden voor hervormingen in lidstaten die de euro willen invoeren.

Het rapport over de drie jaar van de SRSS is beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending