Verbind je met ons

Cinema

Commissie keurt mededeling over staatssteun voor bioscoop

DELEN:

gepubliceerd

on

newlogoOp 13 november keurt de Europese Commissie een nieuwe mededeling goed over staatssteun voor films en andere audiovisuele werken.

De mededeling bevat gedetailleerde criteria die bepalen hoe de lidstaten de productie en distributie van films financieel kunnen ondersteunen in overeenstemming met de EU-staatssteunregels. Het vervangt de criteria die sinds 2001 worden toegepast en wijzigt ze.

Het doel van de mededeling is om creatie en culturele diversiteit overal in de Europese Unie aan te moedigen en de voorwaarden te scheppen voor een succesvolle Europese audiovisuele sector, waar grensoverschrijdende producties gemakkelijk kunnen worden opgezet.

Achtergrond

De lidstaten geven naar schatting 3 miljard euro per jaar aan filmsteun: 2 miljard euro aan subsidies en zachte leningen, en 1 miljard euro aan belastingvoordelen. Ongeveer 80% hiervan is voor filmproductie.

Financiële steun is belangrijk om een ​​blijvende en zinvolle Europese filmproductie te waarborgen. In 2001 publiceerde de Commissie voor het eerst regels over de toepassing van de staatssteunregels op steun voor filmproductie (de filmmededeling). Deze regels liepen eind 2012 af.

Daarom startte de Commissie in 2011 een evaluatieproces, dat leidde tot drie openbare raadplegingen van lidstaten en belanghebbenden.

advertentie

Het evenement

Joaquín Almunia, vicevoorzitter van de Commissie verantwoordelijk voor het mededingingsbeleid, zal om 12 uur CET de nieuwe filmmededeling presenteren in de perskamer van de Commissie.

Voor meer informatie, klik hier.

Ga voor kwaliteitsfilmrecensies naar Picturenose.com.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending