Verbind je met ons

Vennootschapsbelasting regels

Commissie publiceert rapport over belastinghervormingen in de lidstaten

DELEN:

gepubliceerd

on

belastingen woord als wachtwoordDe lidstaten hebben vooruitgang geboekt bij het verbeteren van hun belastingstelsels, maar de meeste worden nog steeds geconfronteerd met belangrijke uitdagingen en moeten hun inspanningen voortzetten, blijkt uit een rapport over belastinghervormingen in de EU-lidstaten dat vandaag (28 september) door de Europese Commissie is gepubliceerd.

Het rapport Belastinghervormingen 2015, gepubliceerd door het directoraat-generaal Economische en Financiële Zaken (ECFIN) en het directoraat-generaal Belastingen en Douane (TAXUD) van de Commissie, presenteert een overzicht van recente belastinghervormingen in de lidstaten en geeft een indicatie van hun prestaties op belangrijke belastinggebieden beleid.

Belastinghervormingen kunnen helpen de overheidsfinanciën te verbeteren, de groei en het scheppen van banen te ondersteunen, de economische stabiliteit te versterken en de billijkheid te vergroten. Een van de belangrijkste uitdagingen voor veel lidstaten is het verminderen van de belastingdruk op arbeid.

De ministers van Financiën van de eurozone erkenden deze uitdaging onlangs benchmarking de prestaties van hun landen op dit gebied af te stemmen op het EU-gemiddelde. Andere uitdagingen die in het rapport worden genoemd, zijn onder meer het ontwerp van systemen voor woningbelasting, de voorkeursbehandeling van schulden in de vennootschapsbelasting, de naleving van de belastingwetgeving, met name op het gebied van de BTW, de efficiëntie van belastingdiensten en het verbeteren van de eerlijkheid.

In juni presenteerde de Commissie een Actieplan voor een eerlijke en efficiënte vennootschapsbelasting, iets waar Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in zijn recente verslag naar verwees Staat van de Europese Unie toespraak. Een infographic geeft een snel overzicht van de belangrijkste bevindingen en trends van het rapport. Meer informatie vindt u in de MEMOEn volledige rapport hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending