Verbind je met ons

Egypte

EU daagt Egyptische invoerbeperkingen uit bij WTO

DELEN:

gepubliceerd

on

De EU heeft verzocht om overleg bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) met Egypte over de verplichte invoerregistratie-eisen van dat land. De EU is van mening dat deze eisen in strijd zijn met de WTO-regels omdat ze invoerbeperkingen opleggen aan een breed scala aan goederen, van landbouwproducten tot huishoudelijke apparaten. De EU-uitvoer van de betrokken goederen naar Egypte daalde met 40 % na de invoering van de verplichte invoerregistratievereisten in 2016.

Uitvoerend vicevoorzitter en commissaris voor Handel Valdis Dombrovskis zei: “De EU komt vandaag in actie om EU-exporteurs te verdedigen die te maken hebben met oneerlijke beperkingen bij de toegang tot de Egyptische markt. Deze invoerbeperkingen zijn onwettig volgens de WTO-regels en we betreuren het dat Egypte niet heeft gehandeld om deze op te heffen, ondanks onze herhaalde verzoeken en inspanningen om dit probleem op te lossen. Daarom zetten we nu de volgende stap door overleg aan te vragen bij de WTO.”

Het overleg over geschillenbeslechting waar de EU om heeft verzocht, is de eerste stap in de WTO-procedure voor geschillenbeslechting. Als ze niet tot een bevredigende oplossing leiden, kan de EU de WTO verzoeken een panel op te richten om zich hierover uit te spreken. Hierin staat meer informatie persbericht.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending