Verbind je met ons

Oezbekistan

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de Algemene Vergadering van de UNWTO in Oezbekistan gehouden

DELEN:

gepubliceerd

on

De 25e zitting van de Algemene Vergadering van de Wereldorganisatie voor Toerisme van de Verenigde Naties (UNWTO) staat gepland voor 16-20 oktober dit jaar in Samarkand. Voor het eerst in de geschiedenis zal Oezbekistan gastheer zijn van deze belangrijke tweejaarlijkse bijeenkomst van lidstaten en aangesloten leden van UNWTO.

Het evenement zal hoofden van overheidsinstanties, vertegenwoordigers van de toeristische sector en internationale bedrijven uit ongeveer 159 landen uit de sector samenbrengen.

Heads of travel agencies from Kazakhstan, Kyrgyz Republic, Tajikistan, Turkmenistan, Saudi Arabia, Albania, Azerbaijan, Bahamas, Bahrain, Côte d’Ivoire, Guatemala, Haiti, Indonesia, Monaco, Niger, Panama, Portugal, Sierra Leone, Ukraine, Uruguay and Yemen are expected to attend in Samarkand.

Oezbekistan is toegelaten als lid van de Commissie geloofsbrieven van de Uitvoerende Raad van de UNWTO voor de periode 2023-2027. Dit betekent dat Oezbekistan toezicht kan houden op de naleving van de belangrijke besluiten en documenten die zijn aangenomen door de Uitvoerende Raad van de UNWTO.

Het houden van de Algemene Vergadering in Oezbekistan heeft het potentieel om nieuwe mogelijkheden te openen om de status van Oezbekistan in de internationale arena te verhogen, en het land heeft aangegeven dat het hoopt de betrekkingen met internationale organisaties uit te breiden en zijn culturele en toeristische potentieel te bevorderen.

Tijdens panelsessies zullen kwesties van internationale samenwerking op het gebied van toerisme worden besproken. Verschillende andere grootschalige conferenties zullen plaatsvinden in het kader van de zittingen van de 25e Algemene Vergadering.

Het Investeringsforum zal de faciliteiten, regio's en projecten met een hoog investeringspotentieel in alle regio's van Oezbekistan aan grote buitenlandse investeerders presenteren.

advertentie

Het forum brengt mondiale belanghebbenden, leiders uit de sector en investeerders samen om de mogelijkheden in het toerisme te verkennen en heeft tot doel het gunstige investeringsklimaat in Oezbekistan aan te tonen.

During the main sessions of the Investment Forum, Uzbekistan’s primary objective is to foster a favourable global perception of Uzbekistan’s investment landscape. The country hopes to attract the interest of major foreign investors in committing resources to the country. Uzbekistan’s vision is focused on sustainable development, underpinned by business agreements and strategic partnerships. The country is also focused on preserving its cultural heritage and natural assets, seeking investments that not only fuel Uzbekistan’s economic growth but also align with its commitment to safeguarding its rich heritage and natural resources.

Het Onderwijsforum, dat naar verwachting zal plaatsvinden in de Algemene Vergadering, heeft ernaar gestreefd het belang aan te tonen van investeringen in het toerismeonderwijs vandaag de dag, evenals het verbeteren van vaardigheden en het creëren van inclusieve kansen voor iedereen.

The event will showcase the latest developments in each field. These include complementary initiatives developed by UNWTO in tandem with leading academic partners in secondary, higher and management education. They also involve a set of innovative educational tools and the teaching of new disciplines in the field of international sustainable tourism. The Education Forum’s integrated programme aims to inspire and mobilise stakeholders, policymakers, professors and industry leaders to bring about collective action.

Tijdens het evenement zal UNWTO ook de beste toeristische dorpen van het jaar bekendmaken. Er zullen toeristische dorpen uit de hele wereld worden geselecteerd die een ontwikkelde toeristische sector hebben die ontwikkeling en welvaart in het gebied garandeert. Het doel is om de economische, sociale en ecologische stabiliteit van de regio te garanderen en tegelijkertijd de traditionele levensstijl en waarden van de mensen erin te behouden. Een aantal dorpen in Oezbekistan doen mee aan deze wedstrijd.

Het doel van het houden van de 25e zitting van de Algemene Vergadering van de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) in de oude stad Samarkand is om de wereld kennis te laten maken met het culturele, toeristische, investerings- en intellectuele potentieel van Oezbekistan. Een ander doel is het verder versterken van de internationale banden met de wereldgemeenschap op het gebied van handel, economie, toerisme en cultuur.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending