Verbind je met ons

Oezbekistan

Tashkent textieltop: resultaten van hervormingen in Oezbekistan

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De hoofdstad van Oezbekistan, Tasjkent, was gastheer van de textieltop op 11 en 12 oktober, georganiseerd tijdens de Tashkent Textile Week, die traditioneel elk jaar in de lente en de herfst wordt gehouden. schrijft het Oezbeekse vereniging voor de textiel- en kledingindustrie.

Het evenement werd geopend door ZE mevrouw Tanzila Narbaeva, de voorzitter van de Senaat van Oezbekistan, evenals de voorzitter van de Nationale Commissie voor de bestrijding van mensenhandel en dwangarbeid.

Allereerst werd speciale nadruk gelegd op de grote hervormingen in Oezbekistan, uitgevoerd op basis van de principes van openheid en transparantie. Hierdoor is te zien dat vrede, stabiliteit, welvaart en mensenrechten in het land zijn toegenomen. De Textielweek profiteert ook van de hervormingen, aangezien het aantal deelnemers, contracten en internationale partners van jaar tot jaar toeneemt.

Op dit punt moet worden opgemerkt dat bij de uitvoering van dergelijke hervormingen het juridische kader op het gebied van economische, sociale en mensenrechten wordt verbeterd en dat er institutionele grondslagen worden ontwikkeld.

Tegelijkertijd zijn de Nationale Commissie ter Bestrijding van Mensenhandel en Dwangarbeid en haar afdelingen in de regio's verantwoordelijk voor de controle op de uitvoering van wetten op het juiste niveau. Er werd ook gesproken over de organisatie van de werkzaamheden voor de invoering van internationale normen in de wetgeving en praktijk van Oezbekistan.

Narbaeva haalde de afgelopen jaren verschillende successen in Oezbekistan aan. Onder hen werd het analyseproces van het uitgevoerde werk geïmplementeerd, werden betrekkingen met internationale partners tot stand gebracht en als gevolg daarvan werd de katoenboycot opgelegd aan Oezbekistan door de internationale coalitie "Cotton Campaign" in maart van dit jaar geannuleerd, de De ergste vormen van kinderarbeid werden uitgeroepen door het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Het is ook vermeldenswaard dat Oezbekistan in het jaarverslag op de negende plaats staat met de hoogste indicatoren van de landen die significante veranderingen hebben doorgevoerd, en dat het Amerikaanse ministerie van Arbeid Oezbeekse katoen heeft verwijderd van de lijst van goederen die met dwangarbeid zijn geproduceerd.

advertentie

Oezbekistan, met zijn resultaten en successen die in zeer korte tijd zijn behaald, is niet de beoordeling van de regering van Oezbekistan, maar de beoordeling van de Amerikaanse regering. Een dergelijke internationale erkenning legt op zijn beurt verantwoordelijkheden en plichten op.

De republiek is met 35 miljoen inwoners het grootste land in Centraal-Azië. Jaarlijks betreden 600-700 duizend jongeren, waarvan 50% vrouw, de arbeidsmarkt. De textielsector onderscheidt zich door het brede scala aan mogelijkheden om fatsoenlijke banen voor hen te creëren.

Er is ook nog een punt dat de moeite waard is om op te merken. Als resultaat van de oprichting van katoen-textielclusters onder leiding van de president van de staat, het gebruik van de modernste technologieën bij de productie en het creëren van banen, bereikte de export van textielproducten van Oezbekistan 3 miljard dollar in 2021 .

Bij het betreden van wereldmarkten en industriële ontwikkeling worden wetenschappelijke benaderingen gebruikt, nieuwe moderne technologieën geïntroduceerd, innovatieve projecten, productienormen worden op grote schaal toegepast en natuurlijk wordt speciale aandacht besteed aan ecologisch duurzame, sociaal georiënteerde productie en openheid en transparantie wordt gewaarborgd in de waardeketen.

In de textielindustrie, nadruk op milieuproblemen, identificatie en eliminatie van factoren, verbetering van het afvalverwerkingssysteem en ontwikkeling van de circulaire economie, evenals uitgebreide bescherming van de rechten en belangen van werknemers, en brede implementatie van de principes van fatsoen werk voor werknemers krijgen ook veel aandacht. Ook wordt er in Oezbekistan actief gewerkt aan de invoering van de normen van geavanceerde projecten zoals Better Work, BCI.

Vandaag is er een routekaart ontwikkeld en goedgekeurd volgens de eisen en aanwijzingen van internationale organisaties en partners, en is controle ingesteld in het kader van de activiteiten van het Parlement.

Over het algemeen is de Textieltop erg belangrijk voor Oezbekistan. Daarom draagt ​​de Summit bij aan de ontwikkeling van de textielindustrie, het waarborgen van stabiliteit in de textieltoeleveringsketen, moderne productie van nationale producten, het uitbreiden van hun exportgeografie, het sluiten van nieuwe deals met partners en het ontwikkelen van projecten, en deze doelen worden bereikt.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending