Verbind je met ons

Oezbekistan

President van Oezbekistan legde de noodzaak van constitutionele hervormingen uit – CERR-experts voerden een taalkundige analyse uit van de toespraak van de president

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 20 juni hield de president van Oezbekistan, Shavkat Mirziyoyev, een ontmoeting met leden van de constitutionele commissie over de opstelling van voorstellen voor wijzigingen van de grondwet van de Republiek Oezbekistan en de uitvoering van organisatorische maatregelen, schrijft Bakhtiyor Ismailov, CERR.

Experts van het Centrum voor Economisch Onderzoek en Hervormingen (CERR) voerden een taalkundige analyse uit van de toespraak van president Shavkat Mirziyoyev tijdens een vergadering met leden van de Constitutionele Commissie, die plaatsvond op 20 juni.

Met een wolk van woorden bepaalden analisten waar het staatshoofd zich het meest op richtte.

In zijn toespraak merkte het staatshoofd op dat de bijgewerkte grondwet in de eerste plaats de toekomstige ontwikkeling van ons volk, onze samenleving en onze staat zal dienen. Tegelijkertijd deed de president zijn voorstellen op vier prioritaire gebieden van de nieuwe grondwet.

De resultaten van de analyse, van de oorspronkelijke taal, lieten het volgende zien:

In totaal gebruikte de president 5,674 woorden in zijn toespraak, waarvan de meest gebruikte waren:grondwet” – 106 keer, “staat” – 75 keer, “persoon” – 54 keer, “rechten” – 42 keer.

Woorden als "burger","wet","voorstel","nieuwe"En"leven” zijn meer dan 30 keer gebruikt.

advertentie

De woorden "maatschappij","duurzaam","hervorming","familiaal","Oezbekistan","gratis","sociaal” werden meer dan 20 keer gebruikt.

Als we kijken naar de woorden die gebruikt zijn in de toespraak van het staatshoofd, kunnen we zien dat de nadruk vooral lag op de “mens-samenleving-staat”-benadering, het belangrijkste principe van de huidige hervormingen.

De president riep landgenoten op actiever deel te nemen aan het proces van constitutionele hervormingen.

Op het portaal “Dit is mijn grondwet“Op 25 juni werd een ontwerp van constitutionele wet tot wijziging van de grondwet in het Oezbeeks en Russisch gepubliceerd voor publieke discussie. Burgers kunnen opmerkingen en opmerkingen sturen. De discussie eindigt op 4 juli, waarna het wetsvoorstel aan een referendum wordt voorgelegd.

Op dit moment bevat de tekst van het wetsvoorstel meer dan 170 amendementen op 66 artikelen van de Basiswet.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending