Verbind je met ons

US

De Amerikaanse democratie stort in elkaar

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De VS maakt een crisis door, schrijft de Britse krant The Guardian disfunctie genoemd nadat de leider van de Republikeinse meerderheid, Kevin McCarthy, er herhaaldelijk niet in slaagde de stemmen te krijgen die nodig waren om voorzitter van het Huis van Afgevaardigden te worden, schrijft Salem AlKetbi, politiek analist van de VAE en voormalig kandidaat voor de Federale Nationale Raad.

In de afgelopen ronden kreeg de leider van de meerderheid niet de 218 stemmen die nodig waren om het Huis te leiden, omdat 20 leden van zijn partij weigerden op hem te stemmen, een incident binnen de partij dat naar verluidt sinds 1923 niet meer is voorgekomen. niet de herhaalde pogingen van McCarthy om gekozen te worden, maar in de eerste plaats de ongekende verdeeldheid binnen de GOP.

Deze splitsing zal onvermijdelijk gevolgen hebben voor zowel de wetgevende activiteit van de partij in het Huis van Afgevaardigden, vooral over controversiële of controversiële kwesties, als voor de partij zelf, maar ook voor de kansen van de Republikeinen om de volgende presidentsverkiezingen te winnen. Dit komt omdat er nog steeds verdeeldheid is over de steun voor voormalig president Donald Trump, die van plan is deel te nemen aan de volgende verkiezingen in 2024.

Natuurlijk begon de crisis van de Amerikaanse democratie niet met de verkiezing van een nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Het hoogtepunt van deze crisis van de Amerikaanse democratie was eerder de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021, een ongekend incident in de geschiedenis van de VS. De echo's van dat incident, dat de VS en zijn reputatie heeft geschaad, zijn nog steeds voelbaar, vooral onder Republikeinen.

Als gevolg hiervan hebben hun resultaten bij de recente tussentijdse verkiezingen flink geleden, ondanks de publieke onvrede over de prestaties van de huidige president, Joe Biden.

Sommige waarnemers zijn van mening dat wat er nu gebeurt in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een direct uitvloeisel is van de gebeurtenissen van 6 januari 2021, toen de belangrijkste parlementaire zetel ter wereld werd bestormd en ingenomen door hardliners.

Maar er is ook het feit dat het onderzoek tot nu toe niet de afschrikkende gevolgen heeft opgeleverd die een herhaling van deze gebeurtenissen zullen voorkomen en de wereld zal bewijzen dat de Amerikaanse democratie in staat is zich te herstellen. Het gaat mijns inziens niet om de oorzaken, die voor velen vanzelfsprekend zijn, maar vooral om de gevolgen en de mogelijke gevolgen.

advertentie

Dit geldt met name voor de keuze van de Republikeinse kandidaat bij de komende presidentsverkiezingen. Chaos en verdeeldheid tussen partijen kunnen overeenstemming over een partijkandidaat verhinderen. De rode partij lijkt verdeeld en heeft moeite om leiderschap te vinden dat rechts kan verenigen in de komende presidentiële campagne.

Ik geloof dat de crisis van de Amerikaanse democratie verder gaat dan deze symptomen, die niet moeten worden opgeblazen of gebagatelliseerd. Desalniettemin zijn er problemen die schadelijker zijn en niet zijn aangepakt nu de Amerikaanse politieke arena dichter bij politieke stilstand afdrijft. In feite is het erg moeilijk om nieuwe partijleiders te vinden.

Een van de redenen kan het falen van het partijbeleid zijn en de invloed van de oude garde, die ondanks zijn hoge leeftijd en zijn onvermogen om het machtigste land ter wereld te leiden in deze turbulente tijden de belangrijkste rol speelde in de opkomst van Biden en de nominatie van de Democratische Partij. situatie. Een andere reden zou kunnen zijn dat het in de klauwen van het Trumpisme viel.

Deze complexe problemen en crises van de Amerikaanse democratie zullen in de nabije toekomst waarschijnlijk toenemen. Het conflict tussen de twee grote partijen, met al zijn scherpe politieke polarisatie en moeite om een ​​gemeenschappelijke basis te vinden, beweegt zich naar het gebied van een nulsomconflict.

Dit wil nog niet zeggen dat de Republikeinse Partij zelf lijdt onder scherpe interne verdeeldheid, waarvan sommige draaien om de ideeën van Trump. In feite hebben partijfunctionarissen niet eens beseft wat het betekent om niet de beide huizen van het Congres te controleren zoals verwacht voor de laatste tussentijdse verkiezingen, laat staan ​​een Huis van Afgevaardigden met een gewone meerderheid.

Ik zal de gevolgen van wat er is gebeurd niet overdrijven en beweren dat dit het begin is van het einde van de VS, enzovoort. Maar ik kan ook niet uitsluiten wat de Amerikaanse democratie te wachten staat, vooral in termen van de reputatie van de VS, die geleidelijk de status en morele autoriteit verliest die haar kwalificeerde om een ​​leider in de wereld te zijn, vooral in de uitoefening van democratie.

Washington speelt dus misschien niet langer de rol van mentorfiguur en dicteert de lessen van democratie, vrijheden en regels van politieke praktijk aan de rest van de wereld. Het is niet alleen dat 'je niet kunt geven wat je niet hebt', maar ook dat het moeilijk is om anderen les te geven terwijl het Amerikaanse model zichzelf geen geneesmiddel kan voorschrijven.

Als de VS een aanzienlijk deel van zijn traditionele statuut in de democratische praktijk is kwijtgeraakt, zal dit verlies onvermijdelijk afbreuk doen aan zijn positie in de voortdurende strijd om wereldwijde invloed onder zijn strategische tegenstanders, met name China.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending