Verbind je met ons

Oekraïne

Russische aanvallen op Oekraïense ziekenhuizen 'zijn oorlogsmisdaden'

DELEN:

gepubliceerd

on


In reactie op de gruwelijke scènes van de Russische raketaanval op het Okhmatdyt Kinderziekenhuis in Kiev heeft de Europese Kankerorganisatie de volgende verklaring afgegeven:

De Russische militaire aanvallen op kinderen, ziekenhuizen en gezondheidszorginstellingen zijn afschuwelijk. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die schade heeft geleden, inclusief de meest kwetsbare patiënten, gezondheidszorgprofessionals, ouders en families. Deze aanval verstevigt ons besluit om met onze ledenverenigingen, patiëntenorganisaties en anderen samen te werken bij het bieden van hulp aan kankerpatiënten en professionals in Oekraïne, nu en op de lange termijn.

ECO houdt de verdere ontwikkelingen van deze laatste aanval nauwlettend in de gaten en overlegt met onze partners in Oekraïne om de opkomende behoeften beter te begrijpen. We zullen nauw blijven samenwerken met de American Society of Clinical Oncology (ASCO) via ons Emergencies & Crises Network van meer dan 400 vertegenwoordigers van organisaties over de hele wereld om de mondiale steun voor de Oekraïense gezondheidszorg- en kankerzorgsystemen te vergroten.

Deze aanvallen op gezondheidszorgfaciliteiten zijn ondubbelzinnig oorlogsmisdaden. Wij roepen op om snel de noodzakelijke procedures in gang te zetten, zodat de daders voor de rechter kunnen worden gebracht. In onze vertegenwoordigingen bij het nieuwe Europese Parlement en de Europese Commissie die momenteel aantreden, zullen we de gezamenlijke oproepen van de Europese kankergemeenschap herhalen om financiële steun aan Oekraïne te behouden, inclusief voor het onderhoud en de wederopbouw van de kankerdiensten.

De mensheid moet de barbaarsheid overwinnen en wij moeten allemaal ons steentje bijdragen om dat te bereiken.

De Europese Dienst voor Extern Optreden heeft verklaard dat Rusland door zich te richten op Okhmatdyt, een symbool van de Oekraïense kindergeneeskunde en de behandeling van kinderkanker, en door kinderen aan te vallen, die het meest kwetsbaar zijn, opnieuw blijk geeft van zijn wreedheid en dat het volkomen onoprecht is als het om vrede en vrede gaat. vredesonderhandelingen.

'Volgens het internationaal humanitair recht genieten ziekenhuizen bijzondere bescherming. Kinderen zijn nooit en kunnen nooit een legitiem doelwit zijn; ze moeten te allen tijde worden beschermd. 

advertentie

'De afgelopen twee en een half jaar heeft Rusland de Oekraïense bevolking voortdurend geterroriseerd door zijn illegale agressieoorlog te voeren, waarbij hij opzettelijk massaal onschuldige burgers en civiele infrastructuur over het Oekraïense grondgebied heeft aangevallen, met grootschalige raketten en drone-aanvallen, waarbij steeds vaker gebruik wordt gemaakt van glijbommen.

'Opzettelijke aanvallen op burgers en civiele objecten die geen militair doel vormen, kunnen oorlogsmisdaden vormen en neerkomen op misdaden tegen de menselijkheid. Deze en andere oorlogsmisdaden zijn onderwerp van internationaal onderzoek, onder meer door het ICC. Het Russische leiderschap, alle commandanten, daders en medeplichtigen van deze wreedheden zullen ter verantwoording worden geroepen.'

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending