Verbind je met ons

Oekraïne

Restauratie van de Transfiguratiekerk in Odessa, Oekraïne door de Oekraïense ondernemer Vadym Novynskyi

DELEN:

gepubliceerd

on

De Oekraïense ondernemer Vadim Novynskyi heeft een donatie van maximaal 1 miljoen dollar aangekondigd om de Transfiguratiekerk in Odessa, Oekraïne, te helpen herstellen, die op zondag 23 juli ernstig werd beschadigd tijdens raketaanvallen. opgericht door de oprichters van Odessa aan het einde van de 18e eeuw is een ware tragedie. Deze kathedraal was het centrum van het spirituele leven van Odessa.

Het is niet de eerste keer dat de kerk wordt verwoest. In 1936 verwoestten de bolsjewieken de kathedraal en deze werd begin 2000 gerestaureerd nadat tienduizenden gewone mensen met hun donaties aan de restauratie hadden deelgenomen.

"Ik treur oprecht met de inwoners van Odessa en ik wil hen en alle inwoners van Oekraïne verzekeren dat deze kathedraal zal worden herbouwd en dat de mensen van Odessa opnieuw in staat zullen zijn om te aanbidden en gemeenschap te zoeken op deze heilige plek, 'zei Vadim Novynskyi . “In de dagen van oorlog en vervolging van de kerk is het erg belangrijk om de heiligdommen van de orthodoxie te kunnen beschermen en nieuw leven in te blazen, door geloof, eenheid en wederzijdse steun te tonen. De ware Orthodoxe Kerk is immers op deze principes gebaseerd."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending