Verbind je met ons

Oekraïne

Conventie van Genève geschonden door Rusland

DELEN:

gepubliceerd

on

Volgens de Conventie van Genève is Rusland verplicht om alle zwaargewonde Oekraïense krijgsgevangenen terug te sturen naar Oekraïne

Rusland saboteert voortdurend de uitwisseling van krijgsgevangenen door de Conventie van Genève te schenden, die vereist dat ze humaan worden behandeld. Dit fundamentele principe wordt eenvoudigweg niet gerespecteerd door Rusland.

Vandaag de dag gijzelt de Russische Federatie op illegale wijze Oekraïense burgers, waaronder kinderen, vrouwen en bejaarden, die door Russische speciale diensten in de bezette gebieden zijn vastgehouden, evenals ernstig gewonde en ernstig zieke Oekraïense militairen.

Al deze categorieën burgers moeten volgens het internationaal humanitair recht zonder voorwaarden worden teruggestuurd naar Oekraïne. Desondanks blijft Rusland niet alleen burgers en zwaargewonde militairen gijzelen, maar weigert het ook vertegenwoordigers van het Internationale Comité van het Rode Kruis toegang te verlenen tot hun detentieplaatsen. Bovendien voorzien de Russen de Oekraïense krijgsgevangenen niet van de juiste voorwaarden en noodzakelijke medicijnen, en staan ​​ze hen niet toe om met hun familieleden te communiceren, wat het moeilijk maakt om enige informatie over hun toestand te verkrijgen. Zo creëert Rusland opzettelijk onmenselijke omstandigheden van gevangenschap.

Oekraïne van zijn kant heeft op 24 maart eenzijdig alle ernstig gewonde en ernstig zieke Russische krijgsgevangenen uitgeleverd aan Rusland, zonder enige voorwaarden, en voldeed daarmee volledig aan zijn internationale verplichtingen bij de uitvoering van de artikelen 109-114 van het Verdrag van Genève.

Rusland moet nu beantwoorden door alle zwaargewonde Oekraïense krijgsgevangenen vrij te laten. Eerder had Oekraïne de Russische Federatie aangeboden hun wederzijdse terugkeer naar hun land te accepteren, maar Moskou weigerde. Desondanks heeft Kiev een gebaar van goede wil getoond en zwaargewonde Russische soldaten aan Rusland overgedragen.

De internationale gemeenschap moet Oekraïne steunen en eisen dat Rusland alle Oekraïense burgers en zwaargewonde Oekraïense krijgsgevangenen onmiddellijk terugstuurt naar Oekraïne.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending