Verbind je met ons

Oekraïne

Veilig water stroomt in twee Oekraïense steden Pokrovsk en Mykolaiv

DELEN:

gepubliceerd

on

Het team van Water Mission laat veilig water stromen in twee Oekraïense steden, Pokrovsk en Mykolaiv! Water Mission is momenteel de enige NGO in Oekraïne die veilig water produceert in meerdere steden in het hele land. We leiden een gecoördineerde reactie in Oekraïne met partners die de dringende behoefte aan veilige toegang tot water aanpakken. Veel gemeentelijke watersystemen zijn ernstig beschadigd door het aanhoudende conflict en werken niet meer, waardoor ongeveer 6 miljoen mensen in Oekraïne met beperkte of geen toegang tot veilig water hebben.

Mensen nemen hun toevlucht tot alle beschikbare waterbronnen, waaronder rivieren, kreken en vijvers, die allemaal bacteriën bevatten en ziekte of overlijden kunnen veroorzaken. De situatie is nijpend en de behoefte aan water wordt een steeds groter probleem. De onderstaande schermafbeelding is afkomstig van een Twitter-bericht (link naar bericht) uit de zuidoostelijke stad Mykolaiv met een bevolking van meer dan 400,000 mensen. Veilige toegang tot water is een cruciale behoefte voor intern ontheemde bevolkingsgroepen voor consumptie, koken en schoonmaken, die allemaal bijdragen aan een goede gezondheid en het voorkomen van de verspreiding van ziekten. 

De reactie van Water Mission is gericht op het onmiddellijk verstrekken van noodwatertoegang met onze Living Water Treatment Systems die lokale waterbronnen op grote schaal behandelen en zuiveren. Elk waterzuiveringssysteem kan tot 5,000 mensen per dag van voldoende veilig water voorzien. Er worden nog vijf noodwatersystemen geïnstalleerd in Mykolaiv en we verzenden zo snel mogelijk extra systemen naar andere locaties. 

Water Mission-teams verzenden ook waterzuiveringspakketten en hygiënekits van Polen naar Oekraïne via onze NGO-partners.

Water Mission was een first responder toen het conflict voor het eerst uitbrak en diende vluchtelingen die het aanhoudende conflict ontvluchtten aan de grenzen van Polen, Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Deze focus wordt voortgezet door het ondersteunen en coördineren van inspanningen met regionale partners en lokale kerken om te voorzien in de fysieke en emotionele behoeften van vluchtelingen die door dit conflict worden getroffen.

Deel dit artikel:

Trending