Verbind je met ons

Oekraïne

'De steun van de Europese Unie als strategische partner is de belangrijkste daad, zwijg niet'

DELEN:

gepubliceerd

on

In een zeer ontroerende toespraak spraken de belegerde Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy en de voorzitter van het Oekraïense parlement Ruslan Stefanchuk het Europees Parlement toe in hun buitengewone plenaire vergadering om te reageren op de Russische invasie en bombardementen op Oekraïne. 

“We streven naar een Europese keuze voor Oekraïne, jouw Europese keuze voor Oekraïne. [...] Dat is waar we naar streven en dat is wat we gaan doen en wat we willen doen. Dus dat hoor ik graag van je. We horen graag van de EU wat de Oekraïense keuze voor Europa is.”

Ook de voorzitter van het Oekraïense parlement, Ruslan Stefanchuk, hield een gepassioneerde toespraak waarin hij de Europese Unie opriep om strategisch na te denken over haar relatie met Oekraïne: “De steun van de Europese Unie als strategische partner is de belangrijkste daad, zwijg niet, verzamel al uw inspanningen en laat zien dat Europa vandaag verenigd is als nooit tevoren, want de dreiging van vandaag is als nooit tevoren. 

“De beste steun aan het volk van Oekraïne in zijn donkerste uren zal de echte erkenning van onze Europese aspiraties zijn, omdat het lidmaatschap van de Europese Unie, zelfs vóór deze gebeurtenissen die op 24 februari begonnen, werd gesteund door de meerderheid van de Oekraïners. En dit is ons mandaat. Dit is ons mandaat om een ​​relatie met de Europese Unie te hebben, omdat het Oekraïense volk zijn keuze heeft gemaakt. En ik roep de oudere lidstaten en de leiders van de Europese Unie op om de kandidaat voor de aspirant-status voor Oekraïne te steunen, die nu door heel Oekraïne wordt gesteund.

advertentie

Deel dit artikel:

Trending