Verbind je met ons

Europees parlement

'We moeten samen de toekomst tegemoet' Metsola

DELEN:

gepubliceerd

on

“Onze manier van leven is het verdedigen waard. Het is de moeite waard. Voor de volgende generatie, voor iedereen in Oekraïne en over de hele wereld die in Europa gelooft. Voor iedereen die vrij wil zijn.”

Voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola (afgebeeld) zetten onze vier belangrijke principes voor de toekomst van de Europese Unie uiteen.

Ten eerste kan Europa niet langer afhankelijk blijven van gas uit het Kremlin. “We moeten onze inspanningen verdubbelen om onze energiesystemen te diversifiëren in de richting van een Europa dat niet langer afhankelijk is van autocraten. Dit zal onze energiezekerheid op een sterkere voet zetten.”

Ten tweede zei president Metsola dat Europa Kremlin-geld niet langer kan verwelkomen en doen alsof er geen verplichtingen aan verbonden zijn. "De oligarchen van Poetin en degenen die hem financieren, zouden niet langer in staat moeten zijn hun koopkracht te gebruiken om zich te verschuilen achter een laagje fatsoen, in onze steden, gemeenschappen of onze sportclubs."


Ten derde moeten investeringen in onze verdediging passen bij onze retoriek. President Metsola benadrukte dat “Europa moet werken aan een echte veiligheids- en defensie-unie. We hebben de afgelopen week laten zien dat het kan en wenselijk is, en vooral ook nodig is.”

Ten vierde sprak president Metsola over het belang van het bestrijden van de desinformatiecampagne van het Kremlin. “Ik roep sociale media en techconglomeraten op om hun verantwoordelijkheid serieus te nemen en te begrijpen dat neutraal zijn tussen brandweer en brandweer niet mogelijk is.”

President Metsola bedankte de Oekraïense president Zelenskyy omdat hij de wereld liet zien wat het betekent om op te staan, en zei dat het Europees Parlement het Europese perspectief van Oekraïne erkent. “Zoals onze resolutie duidelijk stelt, verwelkomen we de aanvraag van Oekraïne voor de status van kandidaat-lidstaat en zullen we naar dat doel toewerken. We moeten samen de toekomst tegemoet gaan.”

In haar toespraak kondigde president Metsola ook aan dat het Europees Parlement, met een lange, trotse geschiedenis als een doorn in het oog van autocraten, zal streven naar een verbod op elke vertegenwoordiger van het Kremlin om zijn gebouwen te betreden. "Agressors en oorlogsstokers hebben geen plaats in het Huis van de democratie."

advertentie

Meer informatie 

Deel dit artikel:

Trending