Verbind je met ons

Oekraïne

'We zijn voorbereid op vluchtelingen en ze zijn welkom' von der Leyen

DELEN:

gepubliceerd

on

Gevraagd op een gezamenlijke persconferentie tussen de NAVO en de EU over hoe Europa zich zou kunnen voorbereiden op vluchtelingen, zei de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, dat de EU volledig is voorbereid op vluchtelingen en dat ze welkom zouden zijn. 

"We hebben wekenlang gewerkt om voorbereid te zijn, hopend op het beste, maar ons voorbereidend op het ergste", zei Von der Leyen. “We hebben - met alle lidstaten in de frontlinie - expliciete noodplannen om die vluchtelingen uit Oekraïne onmiddellijk te verwelkomen en op te vangen.

“We hebben steun voor intern ontheemden [in Oekraïne], we hebben veel steun via de humanitaire hulp van ECHO op het gebied van onderdak, en alle benodigdheden die mensen die intern ontheemd zijn onmiddellijk nodig hebben; daarbovenop zal de financiële steun voor Oekraïne worden verhoogd, die nu beschikbaar is. De paraatheid is volledig gealarmeerd en we hopen dat er weinig vluchtelingen zullen zijn, maar we zijn er volledig op voorbereid en ze zijn welkom.”

Deel dit artikel:

advertentie

Trending