Verbind je met ons

Taiwan

"De vele tegenmaatregelen van China zijn noodzakelijke, tijdige en resolute reacties op serieuze provocaties"

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Cao Zhongming, Ambassadeur van de Volksrepubliek China in België, reageert op het bezoek aan Taiwan van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten Nancy Pelosi.

          “Met het negeren van de basisnormen in internationale betrekkingen van het respecteren van de soevereiniteit en territoriale integriteit van alle landen en met het negeren van het algemene belang van de betrekkingen tussen China en de VS, bracht de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi stiekem een ​​bezoek aan de Chinese regio Taiwan. In het bijzijn van de hele wereld deed Spreker Pelosi een politieke stunt die het één-China-principe ernstig schendt, de soevereiniteit en territoriale integriteit van China ernstig schendt en de vrede en stabiliteit in de Straat van Taiwan ernstig ondermijnt. Deze flagrante politieke provocatie bewijst opnieuw een bankroet van de Amerikaanse geloofwaardigheid en verwijdert de vermomming van de Amerikaanse dubbele moraal ten aanzien van internationale regels.

          Dit incident is eigenhandig georkestreerd en uitgelokt door de Verenigde Staten. De oorzaken, gevolgen en verdiensten van het incident konden niet duidelijker zijn. Het zijn de Verenigde Staten die de provocatie in de eerste plaats hebben gedaan, terwijl China gedwongen is legitieme maatregelen te nemen uit zelfverdediging. De Chinese militaire oefeningen in de wateren van het Chinese eiland Taiwan zijn noodzakelijk en legitiem, zowel als reactie op de grote provocatie van de VS en de separatistische troepen van de “onafhankelijkheid van Taiwan”, en als een stap om de soevereiniteit en territoriale integriteit van China stevig te handhaven.

          De massa maatregelen die China neemt en zal nemen, zijn noodzakelijke tegenmaatregelen die defensief van aard zijn en die serieus zijn overwogen en zorgvuldig zijn beoordeeld. Ze zijn gericht op de bescherming van de nationale soevereiniteit en veiligheid en zijn in overeenstemming met het internationaal recht en de nationale wetgeving. Ze zijn een waarschuwing voor de provocateurs en dragen bij aan de stabiliteit in de regio en de vrede in de Straat van Taiwan.

          China heeft alles gedaan wat diplomatiek mogelijk is en heeft serieuze waarschuwingen afgegeven om deze crisis die China is opgelegd te voorkomen. De Verenigde Staten bleven echter op het verkeerde pad en handelden willekeurig. Alle gevolgen die hieruit voortvloeien, moeten worden gedragen door de VS en de separatistische krachten van de “onafhankelijkheid van Taiwan”. De dag ervoor had de G7 een verklaring van de minister van Buitenlandse Zaken over Taiwan uitgegeven waarin China werd beschuldigd van "oplopende spanningen". Dit is niets anders dan het verschuiven van de schuld en het verwarren van goed en kwaad. Zo'n onverantwoordelijke standpuntbepaling onderschat het inzicht van mensen over de hele wereld, en schermt en bedriegt de 'onruststoker'.

          De historische ins en outs van de Taiwan-kwestie zijn glashelder, evenals het feit en de status quo dat beide zijden van de Straat van Taiwan tot één en hetzelfde China behoren. Het bezoek van voorzitter Pelosi zal de historische en juridische realiteit dat Taiwan bij China hoort niet veranderen, zal de historische trend van China's hereniging niet stoppen en zal niets veranderen aan het feit dat 181 landen in de wereld het één-China-principe erkennen en steunen. Iedereen die de situatie aan de overkant van de Straat van Taiwan volgt, moet heel goed weten dat om de vrede in de regio en aan de overkant van de Straat van Taiwan te handhaven, het één-China-principe het eerste is dat moet worden gehandhaafd.

          Als je je nog steeds de vraag moet stellen waarom China deze belangrijke militaire oefeningen heeft uitgevoerd, ga het dan alsjeblieft aan Spreker Pelosi vragen.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending