Verbind je met ons

Slovenië

Staatssteun: Commissie keurt wijziging van regionale-steunkaart 2022-2027 voor Slovenië goed

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-staatssteunregels een wijziging goedgekeurd van de kaart van Slovenië voor de toekenning van regionale steun van 1 januari 2022 tot 31 december 2027, in het kader van de herziene richtsnoeren voor regionale steun. 

On 27 januari 2022keurde de Commissie de regionale-steunkaart 2022-2027 voor Slovenië goed. Op 12 december 2022keurde de Commissie de territoriale plannen voor een rechtvaardige transitie van Slovenië goed, waarin wordt aangegeven welke gebieden in aanmerking komen voor steun uit het Fonds voor een rechtvaardige transitie ("JTF"). 

De gebieden zijn gelegen in regio's die in aanmerking komen voor steun onder Artikel 107, lid 3, onder a), Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (zogenaamde 'a'-gebieden), waardoor hulp de meest achtergestelde regio's kan ondersteunen. De vandaag goedgekeurde wijziging van de Sloveense regionale-steunkaart maakt hogere maximumbedragen mogelijk voor investeringen in die gebieden. De maximale steunbedragen worden verhoogd van 30% tot 40% van de in aanmerking komende investeringskosten in delen van Vzhodna Slovenija.

De niet-vertrouwelijke versie van het besluit van vandaag zal beschikbaar worden gesteld onder zaaknummer SA.105436 (in de Staatssteunregister) op die van de Commissie concurrentie website. Nieuwe publicaties van staatssteunbesluiten op internet en in het Publicatieblad staan ​​in de Competitie wekelijks e-News.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending