Verbind je met ons

Slowakije

Europees Fonds voor maritieme zaken, visserij en aquacultuur 2021-2027: Commissie keurt programma van meer dan 15 miljoen euro voor Slowakije goed

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Commissie heeft aangenomen het Europees Fonds voor maritieme zaken, visserij en aquacultuur (EMZVA) Programma voor Slowakije, ter uitvoering van het Gemeenschappelijk visserijbeleid van de EU (GVB) en EU-beleidsprioriteiten uiteengezet in de Europese Green Deal. De totale financiële toewijzing voor het Slowaakse programma 2021-2027 bedraagt ​​€ 20.4 miljoen voor de komende 6 jaar, waarvan de EU-bijdrage goed is voor € 15.2 miljoen.

Het EFMZV-programma voor Slowakije zal helpen bij het opbouwen van een sterkere aquacultuur- en verwerkingssector in Slowakije, Support innovatie in productieve investeringen, helpen bij het koolstofvrij maken van de sectoren door hun energie-efficiëntie te verbeteren, de marktorganisatie te verbeteren en winstgevendheid en duurzaamheid van de gehele marktketen verhogen.

Commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij Virginijus Sinkevičius zei: “Ik ben verheugd de goedkeuring aan te kondigen van het EFMZV-programma voor Slowakije, het programma dat het duurzame gebruik van aquatische hulpbronnen en de ontwikkeling van visserij en aquacultuur in zoet water zal ondersteunen. Het nieuwe programma biedt de aquacultuur- en verwerkingssectoren in Slowakije de kans om te investeren in de opbouw van een veerkrachtige en koolstofarme sector.”

Het programma ondersteunt de veerkracht van de visserij- en aquacultuursector, en hun groene en digitale transitie. 83% zal worden geïnvesteerd in duurzame aquacultuur, verwerking en marketing. Het programma stelt 52% van de toewijzing vast voor ondersteunende activiteiten die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van de EU.

Met de goedkeuring van dit programma zijn de EFMZV-programma's voor alle lidstaten goedgekeurd en kunnen ze zich nu concentreren op het gebruik van deze financiering en de uitvoering in het veld.

Meer informatie is hier beschikbaar nieuwsbericht.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending