Verbind je met ons

Schotland

De Schotse minister van Buitenlandse Zaken geeft commentaar op de aankondiging van het Horizon-onderzoek

DELEN:

gepubliceerd

on

In reactie op de aankondiging dat Groot-Brittannië opnieuw zal deelnemen aan het Horizon-onderzoeksprogramma, zei minister van Buitenlandse Zaken Angus Robertson (foto) zei: “Hoewel het welkom is dat de Britse regering eindelijk naar de Schotse regering heeft geluisterd, die al lang oproept tot volledige deelname aan Horizon, bevestigt deze aankondiging eenvoudigweg de dwaasheid van de Brexit. “De impact van drie jaar vertragingen en onzekerheid voor deze sector kan niet van de ene op de andere dag worden hersteld.

“Naast verstoord onderzoek en verloren banen beperkt het aanhoudende gebrek aan vrij verkeer de mogelijkheden van EU-onderzoekers om in Schotland te werken en vice versa. De ministers zullen de details van de overeenkomst nauwlettend bekijken om ervoor te zorgen dat de belangen van Schotland volledig vertegenwoordigd worden. Het feit blijft echter dat de enige manier om de schade van de Brexit op zinvolle wijze ongedaan te maken en de voordelen die Schotland voorheen genoot te herstellen, is dat een onafhankelijk Schotland weer lid wordt van de Europese Unie.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending