Verbind je met ons

Rusland

Russische blitzkrieg op Oekraïense burgers

DELEN:

gepubliceerd

on

Rusland lanceert opzettelijk raketaanvallen op Oekraïense woongebouwen om burgerslachtoffers te veroorzaken. verzendingen, IFBG.

Op de ochtend van 15 augustus voerde de Russische luchtmacht een massale aanval uit op Oekraïense steden ver van de frontlinie - met name Lviv, Lutsk, Dnipro en Smila werden geraakt. Als gevolg van een raketlanding op een faciliteit in Lutsk kwamen drie burgers om het leven. De verwoesting in Lviv was voelbaar: ten minste 100 huizen raakten beschadigd en 70 flats brandden uit als gevolg van raketresten. Gelukkig vielen er geen slachtoffers, maar 15 mensen raakten gewond met variërende ernst. 

De Russen gebruikten 28 kruisraketten van het type X-101/X-555, X-22 en Kalibr, waarvan er 16 door luchtverdedigingssystemen werden neergeschoten. Uit de aard van de veroorzaakte schade blijkt dat Rusland opzettelijk burgerobjecten als doelwit heeft: met name een van de raketten, die niet in de lucht kon worden neergeschoten, verwoestte een speeltuin bij een kleuterschool in Lviv. Het Russische leger is eindelijk gedegenereerd, dus de raketterreur van Oekraïense burgers is een tussentijds militair resultaat voor Poetin. Voortdurende raketaanvallen zijn een sterk argument voor verdere bevoorrading van lucht- en raketverdedigingsapparatuur voor de Oekraïense strijdkrachten. Met de komst van de winter en kouder weer wordt verwacht dat Rusland zijn bombardement op de energie-infrastructuur van Oekraïne zal intensiveren.

Rusland heeft tijdens de oorlog raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïense steden - niet in staat om geloofwaardige resultaten op het slagveld te bereiken, ziet Poetin het doden van Oekraïense burgers als wraak voor de weigering van Oekraïne om tot slaaf te worden gemaakt. De aanhoudende oorlogsmisdaden van Rusland zijn bijzonder weerzinwekkend omdat de doelen van de raketten niet-militaire doelen zijn, waaronder woongebouwen. Russische propaganda heeft geïnsinueerd dat de vernietiging van woongebouwen het gevolg is van bijkomende schade door de Oekraïense luchtverdedigingssystemen, maar de omvang van de schade door de raketaanvallen spreekt een dergelijke suggestie tegen. De ontploffing van een luchtverdedigingsraket is niet in staat om honderden huizen te vernietigen of een enorme krater te creëren in een kinderspeelplaats.

Al 17 maanden voeren de Russen de systematische genocide op Oekraïners uit. Deze misdaden vinden dicht bij de EU/NAVO-grenzen plaats. De tragedie die zich afspeelt in Oekraïne is te dichtbij om te negeren; Poetin probeert niet alleen Oekraïne te bezetten, maar repeteert ook de misdaden die zijn leger zal begaan tegen EU-burgers en EU-steden. Het leveren van alle benodigde wapens aan Oekraïne om hun vrijheid te verdedigen, is de enige manier om te voorkomen dat Rusland doelen in NAVO-landen aanvalt.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending