Verbind je met ons

Rusland

Rusland plant valse vlag nucleaire provocatie

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Russische leger heeft zijn best getrainde eenheden en een enorme hoeveelheid militair materieel verloren tijdens zijn niet-uitgelokte oorlog tegen Oekraïne. Het is duidelijk geworden dat Poetin zijn oorspronkelijke doelen niet zal kunnen bereiken. Dit zet hem aan tot terreur: nucleaire, chemische milieuterreur om de grootst mogelijke schade toe te brengen aan Oekraïne, verzendingen, IFBG.

Nucleaire terreur is een kenmerkend kenmerk geworden van de oorlog van de Russische Federatie tegen Oekraïne. Russische troepen bombarderen en ontginnen systematisch het grondgebied en de omgeving van de kerncentrale van Zaporizhzhya, die afgelopen maart werd veroverd. Rusland geeft traditioneel Oekraïne de schuld van deze opzettelijke nucleaire provocatie. De mislukte poging om de ZNPP op te blazen heeft het Kremlin niet tegengehouden: het wekt nu de schijn van een nucleaire ramp op zijn eigen grondgebied. 

Op 14 juli werd een drone-crash geregistreerd in de stad Kurchatov, een paar kilometer van de Koersk-kerncentrale. Kort daarna begonnen toonaangevende Russische mediabronnen en propagandatelegramkanalen Oekraïne gelijktijdig van deze provocatie te beschuldigen. De stijl en wijze van dergelijke publicaties gaven aan dat dit een vooraf geplande communicatieoperatie was. Als een drone of raket de kerncentrale raakt - ongeacht op wiens grondgebied deze zich bevindt - kunnen de gevolgen van een terroristische aanslag onbeheersbaar worden.

Rusland is een bedreiging geworden voor de hele beschaafde wereld. De nucleaire chantage wordt geïntensiveerd om druk uit te oefenen op de beschaafde wereld om te stoppen met het steunen van Oekraïne. Het Kremlin laat zich niet leiden door gezond verstand en houdt geen rekening met burgerslachtoffers. De beschieting van ZNPP, het bombardement op de waterkrachtcentrale van Kakhovka, de mijnbouw van de chemische fabriek Titan op de Krim - dit zijn slechts enkele van de meest veelzeggende recente misdaden van Poetin. De acties van Rusland in Oekraïne zijn misdaden tegen de menselijkheid en een bedreiging voor de hele wereld.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending