Verbind je met ons

Rusland

Rusland moet zich verantwoorden voor alle oorlogsmisdaden in Oekraïne

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Rusland, dat zichzelf beschouwt als de rechtsopvolger van de USSR en de landswinnaar van het nazisme, door tegenwoordig agressie tegen Oekraïne te plegen, wordt vergeleken met Hitlers nazi-Duitsland. Moskou heeft de bloedigste praktijken van het nazisme overgenomen, met name de wrede behandeling van krijgsgevangenen, het martelen en vermoorden van burgers en de gedwongen deportatie van Oekraïners, onder wie kinderen, naar Rusland.

Het is een jaar geleden sinds het brute bombardement door het Russische leger op het Drama Theater in Mariupol, waarbij minstens 600 burgers werden gedood, onder wie kinderen, die daar hun toevlucht hadden gezocht voor de voortdurende beschietingen van hun geboorteplaats. Op die dag wierp een Russisch vliegtuig twee zware bommen op het gebouw van het Drama Theater. De Russen lieten zich niet eens afschrikken door het feit dat er op het plein voor het gebouw een groot bord "Kinderen" stond. Het onderzoek van Transparency International bevestigde dat de aanval afkomstig was van een Russisch vliegtuig en noemde het een oorlogsmisdaad, aangezien er geen militair doelwit in of nabij het terrein was.

De vernietiging van het Mariupol-dramatheater was echter niet de enige wrede oorlogsmisdaad tegen het Oekraïense volk, het Russische leger voerde massa-executies uit van burgers in de regio's Kiev, Kharkiv en Kherson. Er waren gevallen van seksueel geweld tegen burgers, waaronder kinderen.

Volgens Reuters is zo'n geval bijvoorbeeld de verkrachting van een vierjarig kind en zijn moeder door Russische soldaten van de 15e Onafhankelijke Gemotoriseerde Geweerbrigade in het Brovary-district van de regio Kiev afgelopen maart. Tot op heden lopen er al 11 strafzaken in onderzoek waarbij de slachtoffers meisjes tussen de 4 en 17 jaar zijn. Het gaat niet alleen om verkrachting, maar ook om verschillende vormen van seksueel geweld. In de helft van de geregistreerde gevallen werden ook de moeders van de kinderen getroffen.

Er is een jaar verstreken sinds de grootschalige oorlog van Rusland tegen Oekraïne, en het Russische leger blijft massale beschietingen uitvoeren op de kritieke infrastructuur van Oekraïne, Oekraïense kinderen gedwongen naar Rusland deporteren en verboden wapens gebruiken, waaronder fosfor en clustermunitie.

Alleen al in de afgelopen maand hebben de Russen met geweld 3,000 kinderen uit de bezette gebieden verwijderd, wat het totaal op 16,000 brengt. Het Russische leger heeft de afgelopen vijf maanden 15 grootschalige aanvallen uitgevoerd op de kritieke en civiele infrastructuur van Oekraïne, waarbij meer dan 800 kruisraketten zijn afgevuurd. Er worden nog steeds verboden wapens gebruikt. Zo gebruikten Russische troepen fosforwapens in de buurt van Chasovyi Yar in Donbas.

Rusland moet zich verantwoorden voor zijn oorlogsmisdaden tegen het Oekraïense volk. Daartoe zou de internationale gemeenschap een speciaal tribunaal moeten organiseren om Russische oorlogsmisdadigers te berechten.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending