Verbind je met ons

Externe betrekkingen

Oorlog in Oekraïne: EP-leden dringen aan op speciaal tribunaal om Russische misdaden te bestraffen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Het Parlement beweert dat de wreedheden begaan door Russische troepen in Bucha en Irpin, en andere Oekraïense steden, de wreedheid van oorlog aan het licht brengen en de noodzaak benadrukken van gecoördineerde internationale actie om de verantwoordelijken voor de rechter te brengen volgens het internationaal recht. EP-leden roepen de EU op om nauw samen te werken met Oekraïne en andere internationale organisaties om een ​​speciaal internationaal tribunaal op te richten dat de militaire en politieke leiders en bondgenoten van Rusland zou vervolgen.

Europarlementariërs zijn van mening dat een tribunaal een leemte in het internationale strafrecht zou opvullen en de onderzoeksinspanningen van het Internationaal Strafhof zou versterken. Het kan momenteel de misdaad van verergering niet onderzoeken wanneer het Oekraïne betreft.

De politieke en militaire leiders van Rusland en Wit-Rusland moeten verantwoordelijk worden gehouden

Hoewel de specifieke modaliteiten en samenstelling van het speciale tribunaal nog door de leden van het Europees Parlement moeten worden bepaald, dringen zij erop aan dat het de bevoegdheid moet hebben om Vladimir Poetin en de militaire en politieke leiding van Rusland te onderzoeken.

Ze benadrukten dat de EU onmiddellijk moet beginnen met de voorbereidende werkzaamheden voor het speciale tribunaal en zich moet concentreren op de constructie van de regelingen voor het hof in samenwerking met Oekraïne. Om bewijs voor de toekomst veilig te stellen, moeten internationale en Oekraïense autoriteiten worden ondersteund.

De oprichting van een speciaal tribunaal is een signaal aan de Russische samenleving en de bredere internationale gemeenschap dat zowel president Poetin als zijn leiderschap kunnen worden berecht voor de misdaad tegen Oekraïne. EP-leden merken op dat de Russische Federatie, onder leiding van Poetin, niet kan terugkeren naar de normale gang van zaken.

De tekst werd goedgekeurd met 472 stemmen, 19 tegen en 33 onthoudingen.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending