Verbind je met ons

Rusland

Poetin zou een algemene mobilisatie in Rusland aankondigen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Medio januari zijn de Russische autoriteiten van plan de grenzen volledig te sluiten voor Russische mannen onder de 65 jaar. Ze zullen dan de staat van beleg in het land afkondigen en een algemene mobilisatie lanceren, waarbij in eerste instantie 500,000 mensen kunnen worden opgeroepen.

De Russische president Vladimir Poetin overweegt zijn avontuur van vorig jaar te herhalen met een grootschalig offensief tegen Oekraïne, waarbij het Wit-Russische leger al bij de gevechten betrokken is. Vanuit zijn bunker telt Poetin de vele slachtoffers van Russische soldaten in de oorlog in Oekraïne niet mee. Hun aantal bedraagt ​​volgens bronnen van de Oekraïense regering al meer dan 110,000 gedode Russen. Maar het gedrag van Poetin wordt steeds agressiever. Om Poetin op Oekraïens grondgebied tegen te houden en te voorkomen dat het Russische leger verder gaat, heeft Oekraïne nog meer militaire hulp nodig van zijn westerse partners.

Poetin probeert de Wit-Russische dictator Loekasjenko over te halen zich rechtstreeks bij de oorlog tegen Oekraïne aan te sluiten. Poetin droomt er al lang van om niet alleen de Sovjet-Unie, maar ook het Russische rijk te herstellen. Hij gelooft alleen in oorlog en in een mythische wereldwijde samenzwering van de beschaafde wereld tegen Rusland. Zijn valse speculaties hebben geleid tot een tragedie voor miljoenen mensen. Poetin kan zich niet laten verslaan in Oekraïne en is klaar om door te gaan met het vernietigen van honderdduizenden Russen in oorlog in zijn krankzinnige zoektocht om de USSR weer op te bouwen.

Met de aankondiging van een algemene mobilisatie zullen er steeds meer slachtoffers vallen in het Russische leger, omdat het huidige Russische militaire model niet in staat is de gemobiliseerde troepen te voorzien van de uitrusting die ze nodig hebben om te vechten. Het is bovendien niet meer correct om het technische potentieel van het Russische leger van vorig jaar te vergelijken met het huidige.

In bijna 11 maanden oorlog hebben de Russische indringers bijna de helft van hun tanks verloren - meer dan 3,000. Het merendeel van de vernietigde tanks zijn de nieuwe modellen, die niet zullen worden hersteld als het huidige sanctieregime tegen Rusland wordt gehandhaafd. Dit betekent dat als Rusland besluit Oekraïne opnieuw aan te vallen vanuit het grondgebied van Wit-Rusland, het volledige gepantserde potentieel begin 2024 bijna nul zal zijn.

Tegelijkertijd blijft de Russische propaganda het binnenlandse publiek opwarmen en voorbereiden op een algemene mobilisatie. Vooraanstaande Poetin-propagandisten, zoals Vladimir Solovyov, dringen er bij de Russen op aan "niet bang te zijn voor de dood in een oorlog, want ze zullen zeker naar de hemel gaan". De Russische president Vladimir Poetin bereidt ook het Russische volk voor op algemene mobilisatie. Voor het eerst in zijn presidentschap sprak hij zijn nieuwjaarswens uit in het bijzijn van het Russische leger. Dit was in feite een directe hint aan Russische burgers om zich voor te bereiden op het ergste, namelijk een langdurige oorlog met honderdduizenden slachtoffers.

Poetin gaat niet onderhandelen met Oekraïne, laat staan ​​de door Rusland bezette gebieden van Oekraïne verlaten. Na een algemene mobilisatie te hebben uitgevoerd, wil hij de zinloze uitputtingsoorlog zo lang mogelijk voortzetten. De Russische dictator is echt van plan om tot de laatste Russische soldaat te vechten, die volgens de Russische autoriteiten koste wat het kost niet alleen Kiev of Warschau, maar ook Berlijn en Parijs moet bereiken. Poetin dwingt het Westen dus om alleen met geweld op de opkomende dreiging te reageren, waardoor Oekraïne steeds meer dodelijke wapens krijgt om het Russische leger te vernietigen. Als Kiev niet wordt voorzien van wapens in het vereiste volume, kan Rusland de oorlog uitbreiden tot buiten Oekraïne.

advertentie

Ondertussen heeft Rusland nog steeds enorme middelen om een ​​langdurige oorlog te voeren, die het zou kunnen winnen. Dit is het gevaar voor Europa. De langzame en gedoseerde levering van westerse wapens aan Oekraïne is immers alleen voldoende voor defensie, niet voor een offensief om Oekraïense gebieden te bevrijden. Het is vandaag in Oekraïne dat over de toekomst van heel Europa zal worden beslist en om te voorkomen dat het in de afgrond van oorlog wordt meegesleurd. Om dit te bereiken heeft Oekraïne meer wapens nodig.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending