Verbind je met ons

Rusland

Azerbeidzjan, Armenië en Rusland zijn het eens over de implementatie van de Azerbeidzjaans-Armeense normalisatie

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De president van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev, de premier van de Republiek Armenië Nikol Pashinyan en de president van de Russische Federatie Vladimir Poetin kwamen op 31 oktober 2022 in Sochi bijeen en bespraken de uitvoering van de trilaterale verklaringen van 9 november 2020 en 11 januari en 26 november 2021.

Ze bevestigden opnieuw dat ze zich inzetten voor de strikte naleving van al deze overeenkomsten in het belang van de alomvattende normalisering van de Azerbeidzjaans-Armeense betrekkingen en het waarborgen van duurzame vrede, stabiliteit, veiligheid en duurzame economische ontwikkeling van de zuidelijke Kaukasus.

Ze geven een gezamenlijke verklaring af, waarin staat: "We zijn overeengekomen om extra inspanningen te leveren om de resterende taken, waaronder het blok van humanitaire kwesties, dringend op te lossen.

Gezien de belangrijke bijdrage van het Russische contingent voor vredeshandhaving aan het waarborgen van de veiligheid in de zone waar het wordt ingezet, benadrukten we de relevantie van zijn inspanningen om de situatie in de regio te stabiliseren.

We kwamen overeen om af te zien van het gebruik van of de dreiging met het gebruik van geweld, om alle problematische kwesties uitsluitend te bespreken en op te lossen op basis van wederzijdse erkenning van soevereiniteit, territoriale integriteit en onschendbaarheid van grenzen in overeenstemming met het VN-Handvest en de Verklaring van Alma-Ata van 1991.

We benadrukten het belang van een actieve voorbereiding op de ondertekening van een vredesverdrag tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Armenië om duurzame en duurzame vrede in de regio te bewerkstelligen. Op basis van de nu ontwikkelde voorstellen is afgesproken om verder te zoeken naar acceptabele oplossingen. De Russische Federatie zal hierbij alle mogelijke medewerking verlenen.

We benadrukten het belang van het creëren van een positieve sfeer tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Armenië om de dialoog tussen vertegenwoordigers van het publiek, deskundige gemeenschappen en religieuze leiders met Russische hulp voort te zetten, en om trilaterale interparlementaire contacten te starten om om het vertrouwen tussen de volkeren van de twee landen te versterken.

advertentie

De leiders van de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Armenië verwelkomen de bereidheid van de Russische Federatie om op alle mogelijke manieren bij te dragen aan de normalisering van de betrekkingen tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Armenië, en zorgen voor stabiliteit en welvaart in het zuiden Kaukasus.

President van de Republiek Azerbeidzjan IH Aliyev

Minister-president van de Republiek Armenië NV Pashinyan

President van de Russische Federatie VV Poetin”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending