Verbind je met ons

Rusland

Internationale verklaring verwijdert Rusland uit SWIFT, pakt de Russische Centrale Bank en oligarchen aan

DELEN:

gepubliceerd

on

Vanavond hebben de leiders van de Europese Commissie, Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten in een gezamenlijke verklaring verdere beperkende maatregelen aangekondigd in het licht van de agressie van Poetin. 

“Wij, de leiders van de Europese Commissie, Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten veroordelen Poetins keuzeoorlog en aanvallen op de soevereine natie en het volk van Oekraïne. Wij staan ​​achter de Oekraïense regering en het Oekraïense volk in hun heldhaftige pogingen om de Russische invasie te weerstaan. De oorlog in Rusland is een aanval op fundamentele internationale regels en normen die gelden sinds de Tweede Wereldoorlog en die wij vastbesloten zijn te verdedigen. We zullen Rusland ter verantwoording roepen en er gezamenlijk voor zorgen dat deze oorlog een strategische mislukking wordt voor Poetin.

“De afgelopen week hebben wij, naast onze diplomatieke inspanningen en ons gezamenlijke werk om onze eigen grenzen te verdedigen en de Oekraïense regering en het volk bij te staan ​​in hun strijd, strenge maatregelen opgelegd aan belangrijke Russische instellingen. en banken, en over de architecten van deze oorlog, waaronder de Russische president Vladimir Poetin.

“Terwijl Russische troepen hun aanval op Kiev en andere Oekraïense steden ontketenen, zijn we vastbesloten Rusland kosten op te leggen die Rusland verder zullen isoleren van het internationale financiële systeem en onze economieën. Deze maatregelen gaan we de komende dagen doorvoeren.

Concreet verbinden we ons ertoe de volgende maatregelen te nemen:

SWIFT

“Ten eerste verbinden we ons ertoe ervoor te zorgen dat geselecteerde Russische banken uit het SWIFT-berichtensysteem worden verwijderd. Dit zal ervoor zorgen dat deze banken worden losgekoppeld van het internationale financiële systeem en hun vermogen om wereldwijd te opereren schaden.

advertentie

Beperkingen van de Russische Centrale Bank

“Ten tweede verbinden we ons ertoe beperkende maatregelen op te leggen die zullen voorkomen dat de Russische Centrale Bank haar internationale reserves inzet op manieren die de impact van onze sancties ondermijnen.

Gouden paspoorten ingeperkt

“Ten derde verbinden we ons ertoe op te treden tegen de mensen en entiteiten die de oorlog in Oekraïne en de schadelijke activiteiten van de Russische regering mogelijk maken. In het bijzonder verbinden we ons ertoe maatregelen te nemen om de verkoop van staatsburgerschap – de zogenaamde gouden paspoorten – te beperken, waardoor rijke Russen die banden hebben met de Russische overheid staatsburgers van onze landen kunnen worden en toegang krijgen tot onze financiële systemen.

Taskforce om activa van ambtenaren en elites - EN hun families - stop te zetten

Ten vierde verbinden we ons ertoe om komende week een trans-Atlantische taskforce te lanceren die zal zorgen voor de effectieve uitvoering van onze financiële sancties door de tegoeden van gesanctioneerde personen en bedrijven binnen onze rechtsgebieden te identificeren en te bevriezen. Als onderdeel van deze inspanning zetten we ons in om sancties en andere financiële en handhavingsmaatregelen op te leggen aan extra Russische functionarissen en elites die dicht bij de Russische regering staan, evenals hun families, en hun personen die de activa die ze in onze rechtsgebieden in bezit hebben, kunnen identificeren en bevriezen. . We zullen ook andere regeringen inschakelen en ons inspannen om de beweging van onrechtmatig verkregen winsten op te sporen en te verstoren, en om deze personen de mogelijkheid te ontzeggen hun activa in rechtsgebieden over de hele wereld te verbergen.

Ten slotte zullen we onze coördinatie opvoeren tegen desinformatie en andere vormen van hybride oorlogsvoering.

We staan ​​naast het Oekraïense volk in dit donkere uur. Zelfs naast de maatregelen die we vandaag aankondigen, zijn we bereid verdere maatregelen te nemen om Rusland ter verantwoording te roepen voor zijn aanval op Oekraïne.”

Deel dit artikel:

Trending