Verbind je met ons

Rusland

'We weten dat er economische kosten zullen zijn, maar deze vrijheden zijn fundamenteel voor onze Unie'

DELEN:

gepubliceerd

on

Tijdens de informele bijeenkomst van de ministers van Financiën van vandaag (25 februari) werd aandacht besteed aan de situatie in Oekraïne en de gevolgen van sancties. Eurogroepvoorzitter Paschal Donohoe zei: "We weten dat er economische kosten zullen zijn, maar juist deze waarden en vrijheden zijn fundamenteel voor het succes van onze Unie en fundamenteel voor onze samenlevingen en onze economieën." 

Donohoe noemde dit moment onze donkerste uren en zei dat onze gedachten op deze donkerste momenten bij Oekraïne zijn en bij het Oekraïense volk terwijl ze deze niet-uitgelokte aanval onder ogen zien en vrezen voor hun leven. 

"We zullen alles doen wat we kunnen, alles wat nodig is om hen te steunen in deze tragische omstandigheden", zei hij. “Dit is niet alleen een aanval op Oekraïne, het is een aanval op de waarden van een vrije en democratische wereld, waarden die de kern vormen van de Europese Unie. Daarom staat de Unie sterk verenigd in het beschermen van onze gemeenschappelijke waarden, onze vrijheden en de rechtsstaat.”

Donohoe zegt dat de Eurogroep haar begrotingsstandpunt tijdens haar volgende vergadering over drie weken zal herzien, maar hij verduidelijkte: "Hoewel we zijn begonnen na te denken over de gevolgen van de gebeurtenissen van de afgelopen dagen, doen we dat met een economie die al sterk en veerkrachtig is dankzij de beleidsbeslissingen die we de afgelopen jaren hebben genomen."

Deel dit artikel:

advertentie

Trending