Verbind je met ons

Rusland

'Respect voor onze meest fundamentele Europese waarden heeft een prijs, die prijs zijn we bereid te betalen'

DELEN:

gepubliceerd

on

De informele bijeenkomst van de ministers van Financiën van vandaag (25 februari) richtte hun aandacht op de gevolgen van sancties na de verdere invasie van Oekraïne door Rusland. De Franse minister van Financiën Bruno le Maire zei dat er een prijs zou zijn voor EU-sancties, maar dat het een prijs was die Europa bereid is te betalen. 

“Op dit moment zijn Russische troepen Oekraïne binnengevallen. Op dit moment wordt de vrijheid van een soevereine Europese natie aangevallen. Gisteravond hebben de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie massale sancties tegen Rusland aangenomen”, aldus Le Maire.

Le Maire vertelde journalisten dat de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank een beoordeling hadden gemaakt van de economische impact van de voorgestelde sancties: “We moeten ons realiseren dat deze sancties een impact zullen hebben op onze Europese economieën. Er zal vooral een impact zijn op de meest blootgestelde economieën, die met de meeste handel in goederen en vooral grondstoffen en energie met Rusland.”

Le Maire zei echter dat de Europese waarden van vrijheid en respect voor de rechtsstaat op het spel stonden: “Respect voor de meest fundamentele Europese waarden die we ontdekken heeft een prijs, regeringsleiders gisteren en de ministers van Financiën vanmorgen hebben laten zien dat we voorbereid zijn. om die prijs te betalen.”

Deel dit artikel:

advertentie

Trending