Verbind je met ons

Rusland

'We hebben geen blaffende sancties nodig, we hebben sancties nodig die bijten' de Croos

DELEN:

gepubliceerd

on

Aankomst op de speciale Europese Raad van vanavond over de Russische inval in Oekraïne, de Belgische premier Alexander de Croos zei dat sancties moeten bijten.

"Wat belangrijk is, is dat je de Russische economie aanraakt, dat je het economische militaire complex aanraakt", zei hij. “Ik sta open voor discussie, maar we moeten het ze extreem moeilijk maken om in een internationale financiële omgeving te opereren.”

Op de vraag of sancties Rusland zullen stoppen, zei De Croos: “Sancties werken, dat hebben we in het verleden gezien. Ik ben er vrij zeker van dat het een impact heeft, en het zal aan Russische kant worden gevoeld. Zoals ik al zei, we hebben geen sancties nodig met grote woorden of die blaffen, we hebben sancties nodig die bijten en als het bijt, denk ik dat het op een zeer grondige manier moet bijten en ik denk niet dat we terug zouden moeten komen voor een derde pakket. Het tweede pakket moet goed genoeg zijn.”

Deel dit artikel:

Trending