Verbind je met ons

Rusland

'We veroordelen deze barbaarse aanval en de cynische argumenten om het te rechtvaardigen' von der Leyen 

DELEN:

gepubliceerd

on

In een gezamenlijke verklaring met de hoge vertegenwoordiger van de EU, Josep Borrell, zei de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen:

“Russische troepen vielen Oekraïne binnen, een vrij en soeverein land. Opnieuw sterven in het centrum van Europa onschuldige vrouwen, mannen en kinderen of vrezen voor hun leven. Wij veroordelen deze barbaarse aanval en de cynische argumenten om deze te rechtvaardigen. Het is president Poetin die de oorlog terugbrengt naar Europa. 

“In deze donkere uren staan ​​de Europese Unie en haar volk naast Oekraïne en haar volk. We worden geconfronteerd met een ongekende daad van agressie van de Russische leiders tegen een soeverein, onafhankelijk land. Het doelwit van Rusland is niet alleen Donbass, het doelwit is niet alleen Oekraïne, het doelwit is stabiliteit in Europa en de hele internationale vredesorde. Daar zullen we president Poetin verantwoordelijk voor houden. 

“Later vandaag zullen we een pakket van massale en gerichte sancties ter goedkeuring voorleggen aan de Europese leiders. Met dit pakket richten we ons op strategische sectoren van de Russische economie. Door de toegang te blokkeren tot technologieën en markten die essentieel zijn voor Rusland. We zullen de economische basis en het moderniseringsvermogen van Rusland verzwakken. En daarnaast zullen we Russische tegoeden in de Europese Unie bevriezen en de as van Russische banken naar de Europese financiële markten stoppen. 

“Net als bij het eerste pakket aan sancties sluiten we nauw aan bij onze partners en bondgenoten, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, maar ook bijvoorbeeld Japan en Australië. Deze sancties zijn bedoeld om een ​​zware tol te eisen van de belangen van het Kremlin en hun vermogen om oorlog te financieren. 

“We weten dat miljoenen Russen geen oorlog willen. President Poetin probeert de klok terug te draaien naar de tijden van het Russische rijk. Maar daarmee brengt hij de toekomst van het Russische volk in gevaar. Ik roep Rusland op om het geweld onmiddellijk te stoppen en zijn troepen terug te trekken van het grondgebied van Oekraïne. We zullen niet toestaan ​​dat president Poetin de veiligheidsarchitectuur afbreekt die ons gedurende vele decennia vrede en stabiliteit heeft gegeven. We zullen niet toestaan ​​dat president Poetin de rechtsstaat vervangt door geweld en meedogenloosheid. Hij mag de vastberadenheid en kracht van onze democratieën niet onderschatten. 

“De geschiedenis heeft bewezen dat samenlevingen en allianties die zijn gebouwd op vertrouwen en vrijheid, veerkrachtig en succesvol zijn. En dat is precies waar de autocraten bang voor zijn. De Europese Unie staat achter Oekraïne en zijn volk. We zullen ze blijven steunen. Oekraïne zal zegevieren.”

advertentie

Deel dit artikel:

Trending