Verbind je met ons

Rusland

'Poetin heeft de kracht van de Oekraïners om te vechten onderschat' Kallas

DELEN:

gepubliceerd

on

Bij aankomst op de speciale Europese Raad van vanavond over de Russische invasie van Oekraïne sprak de Estse premier Kaja Kallas haar verdriet uit dat ze getuige zou zijn van een aanval op Oekraïne op de verjaardag van de Estse onafhankelijkheid. 

“Alles wat voorspeld was, is echt gebeurd, we hoopten dat het niet zou gebeuren, maar het gebeurde. We moeten dus heel eensgezind zijn op Europees niveau en een heel sterk signaal afgeven”, zei ze. "Dus natuurlijk sterke sancties, die twee effecten zullen hebben: een afschrikkend effect en een bestraffend effect waardoor onze tegenstander zwakker wordt."

Kallas ook dat Poetin de kracht van de Oekraïners onderschatte om voor hun vrijheid en voor hun land te vechten. 

Kallas zei ook dat ze aan meer nieuwe instrumenten dacht, zoals Oekraïne die de Russische Federatie aanklaagt voor de schade die ze aan het land hebben toegebracht, zodat ze gerelateerde betalingen kunnen behouden of inhouden.

Deel dit artikel:

advertentie

Trending