Verbind je met ons

Groenten

Groenen: 'De Europese Unie moet de uitdaging van Poetin aangaan'

DELEN:

gepubliceerd

on

Ska Keller reageert op de Russische aanval op Oekraïne (foto), voorzitter van de Groenen/ALE-Fractie in het Europees Parlement, zei: "De Groenen/ALE-Fractie veroordelen krachtig de Russische aanval en staan ​​resoluut achter Oekraïne. De aanval moet onmiddellijk worden beëindigd en de Russische troepen moeten worden teruggetrokken. De massale schendingen van het internationaal recht door de Russische president markeerde een caesuur voor de Europese veiligheidsorde. De Europese Unie, de Verenigde Staten en hun partners hebben snel, consistent en gecoördineerd gereageerd op de erkenning van de zogenaamde Volksrepublieken in Oost-Oekraïne. Het was ook juist voor de Duitse regering zet het Nord Stream 2-gasproject stop. Poetins verdere poging om de Europese vredesarchitectuur opnieuw neer te halen, vereist een gezamenlijke en gecoördineerde reactie. Gezien zijn voortdurende escalatie moeten de sancties ook worden opgevoerd en snel worden uitgevoerd."

Philippe Lamberts, voorzitter van de Groenen/ALE-Fractie in het Europees Parlement, zei: "De agressie van Oekraïne door het Rusland van Poetin vormt een directe uitdaging voor de fundamenten waarop de Europese Unie na de Tweede Wereldoorlog is gebouwd, namelijk het achterlaten van een wereld waar macht juist is en het omarmen van een op regels gebaseerde internationale orde waarin vrede geworteld is in samenwerking, onderhandeling en compromissen. In nauwe samenwerking met haar partners moet de EU nu sancties aannemen die ervoor zorgen dat Poetin en zijn gevolg de prijs van agressie voelen. , moet het zijn financiële, economische en humanitaire hulp aan Oekraïne versterken en bereid zijn om een ​​veilige haven te bieden aan mensen die op de vlucht zijn voor de invasie. Al het bovenstaande zal de vastberadenheid, eenheid en solidariteit van de Europese Unie op de proef stellen. Gezamenlijk zijn we ervan overtuigd dat we de middelen en de wil hebben om de uitdaging aan te gaan."

Vandaag (24 februari), tijdens een buitengewone bijeenkomst van de Europese Raad die om 20 uur begint, zullen de EU-leiders de te volgen koers bespreken. Leden van het Europees Parlement debatteren op dinsdag 1 maart vanaf 13 uur in een buitengewone plenaire vergadering over de Russische aanval op Oekraïne.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending