Verbind je met ons

Frankrijk

Rusland prijst Groot-Brittannië en Frankrijk voor bredere nucleaire besprekingen

DELEN:

gepubliceerd

on

De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Wendy Sherman (L) en de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov poseren voor hun nationale vlag voor een bijeenkomst op de Amerikaanse diplomatieke missie in Genève, Zwitserland 28 juli 2021. Amerikaanse missie Genève/Hand-out via REUTERS

Rusland heeft gezegd dat het wilde dat Groot-Brittannië en Frankrijk zouden worden betrokken bij bredere besprekingen over nucleaire wapenbeheersing met de Verenigde Staten, terwijl het zei dat Washington wilde dat China zou worden betrokken, schrijf Maria Kiselyova en Tom Balmforth. China, Reuters.

Hoge Amerikaanse en Russische functionarissen kwamen woensdag in Genève bijeen om de gesprekken te hervatten om de spanningen tussen 's werelds grootste kernwapenmachten, die zich op een dieptepunt van na de Koude Oorlog bevinden, te verlichten. Lees meer.

De Russische ambassadeur in Washington, Anatoly Antonov, zei dat het onvermijdelijk was dat de mogendheden uiteindelijk zouden moeten discussiëren over een uitbreiding van de wapenbeheersingsgesprekken met meer machten, en dat Moskou Groot-Brittannië en Frankrijk in dat opzicht als prioriteiten zag.

“Deze vraag is bijzonder relevant geworden in het licht van het recente besluit van Londen om het maximale aantal kernkoppen met 40% te verhogen – tot 260 eenheden”, zei Antonov in een commentaar dat donderdag door het ministerie van Buitenlandse Zaken werd gepubliceerd.

In afzonderlijke commentaren zei de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov dat de Verenigde Staten wilden dat China zou worden betrokken bij bredere besprekingen over nucleaire wapenbeheersing, meldde het persbureau Interfax.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending