Verbind je met ons

Europese Commissie

Staatssteun: Commissie keurt wijziging van regionale-steunkaart 2022-2027 voor Roemenië goed

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-staatssteunregels een wijziging goedgekeurd van de kaart van Roemenië voor het verlenen van regionale steun van 1 januari 2022 tot 31 december 2027, in het kader van de herziene richtsnoeren voor regionale steun.

On 20 december 2021keurde de Commissie de regionale-steunkaart 2022-2027 voor Roemenië goed. Op 2 december 2022, keurde de Commissie het territoriale plan voor een rechtvaardige transitie van Roemenië goed, waarin wordt aangegeven welke gebieden in aanmerking komen voor steun van de Gewoon overgangsfonds. De gebieden liggen in regio's die in aanmerking komen voor steun op grond van artikel 107, lid 3, onder a), van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (de zogenaamde "a"-gebieden), waardoor steun aan de meest achtergestelde regio's mogelijk is.

Om de regionale verschillen verder aan te pakken, maakt de vandaag goedgekeurde wijziging van de regionale-steunkaart van Roemenië hogere maximumbedragen voor steun in die gebieden mogelijk. De maximale steunbedragen worden als volgt verhoogd: (i) van 40% naar 50% van de subsidiabele investeringskosten in delen van de regio's Centru en Vest; en (ii) 60% tot 70% van de in aanmerking komende investeringskosten in delen van de regio's Sud-Est, Sud-Muntenia en Sud-Vest Oltenia.

De niet-vertrouwelijke versie van het besluit van vandaag zal beschikbaar worden gesteld onder zaaknummer SA.105733 in de Staatssteunregister op de Commissie concurrentie website. Nieuwe publicaties van staatssteunbesluiten op internet en in het Publicatieblad staan ​​in de Competitie wekelijks e-News.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending