Verbind je met ons

Landbouw

Landbouw: Commissie keurt drie nieuwe geografische aanduidingen uit Kroatië en Hongarije goed

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft de toevoeging van drie geografische aanduidingen goedgekeurd: "Zagorski štrukli", of "Zagorski štruklji" als beschermde geografische aanduiding (BGA), en "Zagorski bagremov med" als oorsprongsbenaming (BOB), uit Kroatië, en de "Homokháti őszibarack pálinka" uit Hongarije als beschermde geografische aanduiding (BGA). "Zagorski štrukli/ štruklji" zijn bakkerijproducten die worden geproduceerd in de regio Zagorje. Het gebak wordt volgens oud recept op een speciale manier gemaakt met traditionele ingrediënten.

"Zagorski bagremov med" is een acaciahoning die wordt geproduceerd uit acacianectar uit de regio Hrvatsko Zagorje. De klimatologische factoren, de bloemenrijkdommen en de lange bijenteelttraditie van de regio bepalen de specificiteit ervan. "Homokháti őszibarack pálinka" is een brandewijn gemaakt van perziken die in de regio Homokhátság worden geteeld, met een delicaat en discreet aroma. Deze nieuwe benamingen worden toegevoegd aan de lijst van 1,574 reeds beschermde landbouwproducten en 257 gedistilleerde dranken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending