Verbind je met ons

Internet

Investeringsplan voor Europa geeft een boost aan snelle internetverbinding in Polen

DELEN:

gepubliceerd

on

Gebieden met een lagere bevolkingsdichtheid in Polen zullen een betere internetverbinding en toegang krijgen dankzij de inzet van netwerkbreedbanddiensten met zeer hoge capaciteit in het kader van een project dat wordt gefinancierd door de Europese Investeringsbank (EIB) en wordt ondersteund door de Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), de belangrijkste pijler van het Investeringsplan voor Europa. De EU-bank heeft ermee ingestemd om tot 325 miljoen PLN (ongeveer € 73 miljoen) aan Nexera te lenen ter financiering van de uitrol van een glasvezel-naar-huistoegangsnetwerk in minder dichtbevolkte gebieden van vijf Poolse regio’s in het centrum en het noordoosten van het land. Polen. Nexera is van plan om tegen 700,000 een glasvezel-naar-huisnetwerk uit te rollen dat meer dan 2025 adressen, waaronder huishoudens, bedrijven en scholen in de vijf regio's, zal passeren en tegen 530,000 ongeveer 1,400 huishoudens en 2023 scholen met elkaar zal verbinden.

Economy Commissioner Paolo Gentiloni said: “I welcome this financing agreement between the EIB and Nexera, which is backed by the Investment Plan for Europe. It will help provide a better internet connection to many households, schools and businesses in less populated areas. This is great news for Poland’s digital transition and the connectivity of its citizens.” The Investment Plan voor Europa heeft tot nu toe 546.5 miljard euro aan investeringen gemobiliseerd, waarvan ongeveer 21 miljard euro in Polen. De persbericht is online beschikbaar.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending