Verbind je met ons

Pakistan

Kunsttentoonstelling van jonge Pakistaanse beeldend kunstenaar gehouden in Brussel

DELEN:

gepubliceerd

on

Gisteravond (2 december) werd in de Red Moon Art Incubator Brussels een Solo Art-tentoonstelling gelanceerd van de jonge Pakistaanse beeldend kunstenaar Mina Arham.

De tentoonstelling werd georganiseerd door de Red Moon Art Incubator in samenwerking met de Ambassade van Pakistan in Brussel. De Red Moon Art Incubator is een organisatie zonder winstoogmerk die jonge vrouwelijke kunstenaars uit ondervertegenwoordigde landen promoot door hen een verblijfsvergunning en de kans te bieden hun kunst in Europa te exposeren.

De tentoonstelling werd geopend door de ambassadeur van Pakistan in België, Luxemburg en de Europese Unie, Dr. Asad Majeed Khan. 

De tentoonstelling richt zich op de snelle wereldwijde verstedelijking en de ingrijpende transformatie van het stedelijk landschap, vooral in Lahore, de culturele hoofdstad van Pakistan.

In zijn opmerkingen benadrukte ambassadeur Asad Majeed Khan de levendigheid en diversiteit van Pakistans rijke geschiedenis van beeldende kunst, die het land presenteert als een stralende plek op het wereldwijde kunstdoek.

De ambassadeur benadrukte dat het land de grote eer heeft om een ​​aantal iconische en wereldberoemde artiesten voort te brengen, zoals Sadiquain, Abdur Rehman Chughtai, Ismail Gul Jee, Ghulam Rasool, enz. Hij legde uit dat de Pakistaanse kunstscène evolueert van zijn traditionele mediums van miniatuurkunst en kalligrafie in meer eigentijdse mediums door een groot aantal gevestigde en opkomende kunstenaars met frisse en innovatieve ideeën gepresenteerd op een verscheidenheid aan mediums.

Ambassadeur Khan waardeerde het werk van mevr. Mina Arham, maar benadrukte dat de Ambassade altijd het creatieve talent van Pakistaanse kunstenaars heeft gepromoot en aan het Belgische publiek heeft getoond. Hij benadrukte dat er in de reeks tentoonstellingen “Pakistan Panorama” meer van dergelijke evenementen zullen worden georganiseerd om het Belgische publiek een representatieve selectie van getalenteerde opkomende beeldende kunstenaars uit de Pakistaanse kunstscène voor te stellen.

advertentie

Mevrouw Mina Arham legde haar kunstwerken uit aan de bezoekers en vertelde het publiek ook over haar inspiratiebronnen. 

De tentoonstelling werd bijgewoond door een groot aantal kunstliefhebbers, leden van het maatschappelijk middenveld, leden van het corps diplomatique en vertegenwoordigers van de media.

De tentoonstelling duurt 2 weken, tot 11 december 2022.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending